Snelle levering uit voorraad
AED- & BHV-expert
Al 25.000+ AED's geleverd
Exclusief importeur HeartSine AED

29 september: World Heart Day

Op 29 september is het ‘Wereld Hart Dag’. Deze dag wordt sinds 2000 georganiseerd en is een initiatief van de World Heart Federation.

Op deze dag wordt stilgestaan bij hart- en vaatziekten en hoe we ons hart gezond kunnen houden om zo hart- en vaatziekten te kunnen voorkomen. Dit omdat er jaarlijks wereldwijd zo’n 17,3 miljoen mensen overlijden aan een hartaandoening.

Aandacht voor hart- en vaatziekten is momenteel nóg belangrijker aangezien deze patiënten onder de risicogroep vallen en daardoor een hogere kans hebben op een vorm van Covid-19.

Dress Red Day (29 september) is een initiatief van de Hartstichting en is gekoppeld aan Wereld Hart Dag. Op Dress Red Day wordt stilgestaan stil bij hart- en vaatziekten onder vrouwen. Om hier meer aandacht voor te krijgen wordt gevraagd om iets roods aan te trekken op deze dag.

Hart- en vaatziekten worden bij vrouwen nog te vaak over het hoofd gezien. Vrouwen krijgen meestal andere, minder duidelijke klachten dan mannen. Artsen herkennen die klachten vaak te laat. Veel vrouwen krijgen zo niet op tijd de juiste behandeling.

Door aandacht te vragen voor meer kennis, onderzoek en oplettendheid van artsen, kunnen meer vrouwen op tijd de juiste behandeling krijgen. Dankzij onderzoek is er al meer bekend, maar helaas is er nog een hoop onduidelijk.

Doe mee en draag iets roods op 29 september 2020!

Bron: Hartstichting
https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/vrouwen-en-hart-en-vaatziekten/dress-red-day/doe-mee

© 2020 Defibrion Services BV, Alle rechten voorbehouden.