Livraison offerte
Le spécialiste du défibrillateur
Importateur exclusif de DEA HeartSine
Plus de 25.000 DEA livrés

Demande de collecte de fonds pour votre quartier

Débutez votre collecte de fonds

Afin de vous aider dans votre levée de fonds, nous vous mettons à disposition une boite à outils promotionnelle unique. Celle-ci contient des flyers, une liste d’adhérents et un manuel d’instructions afin d’atteindre votre objectif au plus .

Pour toutes vos questions, une seule adresse mail: sales@defibrion.be

Les avantages des DEA Defibrion:

 • DEA & armoire extérieure chauffée de qualité supérieure
 • Instruction sur place pour tous les résidents
 • Service et entretien sous le même toit

Demandez votre boite à outils

Demandez votre boite à outils promotionnelle et lancez votre compagne au plus vite! Vous recevez notre boite par colis postal. Peu après, nous vous envoyons également la version digitale de ce dernier afin de pouvoir promouvoir votre campagne aussi en ligne!

Inzamelpakket AED

Que comprend la boite à outils?

Nous vous fournissons un pack comprenant tout ce dont vous avez besoin pour lancer votre collecte de fonds. Nous avons conçus un flyer informatif, ceux-ci sont également disponibles sous forme digitale. Le tout afin de faire connaître votre projet à un maximum de voisins possible.

Nous vous fournissons:

 • Un pack de flyers avec bulletin d’adhésion*
 • Une liste d’adhérents
 • Une brochure de la gamme de DEA HeartSine
 • Un manuel d’instruction vous aidant dans vos démarches
 • La version digitale des flyers et bulletins d’adhésion

*Le pack comprend 50 flyers. Si vous désirez plus de flyers, merci de le spécifier à la commande de votre pack.

Une question sur votre campagne de financement?

Nous vous aidons volontier à mener votre campagne a bon port. Pour toutes questions, contactez nous par mail à l’adresse: sales@defibrion.be

Envoyez nous un mail

Comment collecter le montant?

Collecte de fonds entre voisins

Démarrez une campagne de financement entre voisins, via une plateforme de Crowdfunding par exemple. Avec vous, nous veillons à ce que la promotion démarre et que le montant cible soit atteint et ce sans limite de temps.

Sponsoring par des entreprises locales

Les entrepreneurs locaux peuvent également vous aider à réaliser votre projet. Nous leur offrons une visibilité supplémentaire grâce à un panneau avec le nom et le logo des entreprises ayant pris part au projet. Ce dernier est accroché à côté du DEA pour encore plus de visibilité.

Avant de lancer votre promotion, nous discutons avec vous du forfait vous convenant au mieux et du montant ciblé.

Instruction ou Installation sur site

Il est important que tout le monde sache comment se servir d’un DEA mais aussi que ce dernier soit installer de façon conforme. C’est pourquoi le passage de notre technicien est prévu dans notre « pack voisins ».

Service et entretien

Si demandé, nous nous occupons de la maintenance annuelle de votre appareil. Le montant peut être inclus au prix de votre forfait. Nous restons à votre service en cas de dysfonctionnement ou après utilisation.

les meilleurs produits

Les DEA HeartSine sont les défibrillateurs les plus performants et les plus intuitifs du marché. Grâce à HeartSine, même les non initiés peuvent sauver des vies!

DEA HeartSine 350P

Armoire extérieure chauffée ARKY

Kit de réanimation

Wat gebeurt er als ik het bedrag niet haal?

Indien de inzamelactie niet tot het benodigde bedrag komt, is dat natuurlijk heel jammer. U kunt dan zelf zorgen dat het reeds ingezamelde bedrag teruggestort wordt aan de donateurs. Vraag ons om advies over de beste manier om het bedrag in te zamelen!

Is de AED beveiligd tegen diefstal?

Is een AED beveiligd tegen diefstal?

Een veelvoorkomende zorg onder AED-eigenaren is diefstal.Er verschillende maatregelen die kunnen worden genomen om diefstal van een AED te voorkomen:

 • Gebruik een AED kast. Indien de kast wordt geopend gaat er een alarm af. U kunt een buitenkast ook combineren met een pincode zoals bij de Arky Core Plus.
 • Gebruik een pincode. U kunt de toegang beperken door een pincode op de kast te plaatsen met behulp van een cijferslot. De pincode kan worden aangegeven bij een alarmcentrale en die zal de pincode doorgeven in geval van nood.

Wanneer is de AED verzekerd?

Een AED moet aan een aantal eisen voldoen voordat het verzekerd is vanuit de verzekeringsmaatschappijen. De eisen zijn als volgt:

 • De AED moet in een binnen- of buitenkast geplaatst zijn.
 • De binnen- of buitenkast moet vast zitten aan de muur.
 • De kast moet op slot kunnen met behulp van een pincode of hangslot.
  Het kan zijn dat er nog meer eisen zijn bij uw verzekeringsmaatschappij, het wordt dus geadviseerd om alle eisen te checken bij uw verzekeringsmaatschappij.

Wilt u meer informatie over het beveiligen van een AED of welke AED bij u past, neem dan gerust contact met ons op.

Hoelang gaat een AED mee?

Hoe lang gaat een AED mee?

De levensduur van een AED verschilt per type en merk AED, daarom is het belangrijk om de fabrieksgarantie van de AED te controleren bij de leverancier.

Wat is de levensduur van een AED?

De levensduur van de AED ligt meestal tussen de 5 en 10 jaar. De meeste AED’s hebben een fabrieksgarantie van 8 jaar. Het advies is om de AED na deze 8 jaar te vervangen.
Naast de AED moeten ook de batterijen en elektroden vervangen worden, let dus op de levensduur van de batterijen en elektroden en vervang deze op tijd. Deze levensduur is wederom ook te controleren bij de leverancier.

Wat moet ik doen met een oude AED?

Een oude AED kunt u recyclen. AED’s bevatten bruikbare materialen die u kunt recyclen. Om te zorgen dat er niets verloren gaat, verzamelen wij al deze oude toestellen om ze te recyclen. Om recycling aan te moedigen bieden wij de klant een aantrekkelijke inruilkorting aan.

Wilt u meer informatie over de levensduur van AED’s of meer informatie over AED’s recyclen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan ik de AED ook binnen ophangen?

Kan ik de AED ook binnen ophangen?

U kunt een AED binnen ophangen indien de ruimte gemakkelijk toegankelijk is voor de. In dit geval is geen buitenkast nodig, een binnenkast is dan voldoende.

Zijn er richtlijnen om een AED binnen op te hangen?

De richtlijnen om een AED binnen op te hangen zijn als volgt:

 • Plaatsing op een centrale locatie: Zo is de AED snel en makkelijk te vinden tijdens een noodsituatie. Denk hierbij aan een centrale hal, een receptie of een ander goed zichtbaar punt.
 • Goede zichtbaarheid: Zo is de AED snel en makkelijk te vinden. Zorg er daarom voor dat er geen obstakels in de buurt van de AED staan en dat deze niet achter een deur of in een afgesloten kast hangt.
 • Bescherming tegen diefstal en vandalisme: Een AED is een kostbaar apparaat en kan een doelwit zijn voor diefstal of vandalisme. Zorg daarom voor bescherming tegen diefstal door de AED te bevestigen aan de muur met een afsluitbare AED kast.
 • Goede bereikbaarheid: Zorg dat de AED gemakkelijk bereikbaar is voor hulpverleners. Dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn om de AED te kunnen bereiken en dat deze niet te hoog of te laag hangt.

Wilt u meer informatie over de richtlijnen van een AED ophangen of meer informatie over welke AED bij jou past, neem dan gerust contact met ons op.

Waaruit bestaat het AED buurtpakket?

Waaruit bestaat een AED buurtpakket?

Bij Defibrion bestaat het AED buurtpakket uit verscheidene producten waaronder:

 • HeartSine Samaritan 350P of 360P AED
 • AED-draagtas
 • Verwarmde ARKY AED-buitenkast met alarm
 • Reanimatie set met handige accessoires
 • 1x gratis vervanging van batterij + elektroden na 4 jaar (t.w.v. €140)

Extra service bij het buurtpakket.

Speciaal voor het buurtpakket zit er een mooie extra service inbegrepen in de prijs. U heeft de keuze uit één van de volgende twee opties:

 • Optie 1: Een 1 uur durende AED- en reanimatie-instructie op locatie.
  Hier laat onze instructeur zien hoe de AED werkt en demonstreert deze op een meegebrachte reanimatiepop. Het is geen volledige reanimatietraining met certificaat voor de deelnemers.
 • Optie 2: Installatie van de AED-buitenkast en een productuitleg van 15 minuten
  Wij zorgen dat de AED-buitenkast wordt opgehangen op een door jou gekozen locatie. Daarna leggen we uit hoe de AED functioneert en hoe deze gebruikt kan worden.

Wat zijn de kosten voor een AED buurtpakket?

Het AED buurtpakket voor particulieren is bij ons al beschikbaar vanaf €1688,-.
Het is ook mogelijk om een subsidie aan te vragen bij de gemeente, de hoogte van de subsidie is per gemeente afhankelijk. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om over te gaan tot het AED leasen. Particulier leasen is mogelijk, dus ook met alle buurtbewoners!

Wilt u meer informatie over het AED buurtpakket of meer informatie over hoe u een buurt AED kan financieren, neem dan gerust contact met ons op.

Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

Momenteel is het jaarlijks onderhoud aan een AED niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Omdat een AED een medisch apparaat is, is het belangrijk dat deze goed werkt. De elektroden en batterijen hebben een beperkte houdbaarheid. Daarom bieden wij bij Defibrion onderhoudspakketten aan zodat de AED altijd inzetbaar is.

Wilt u meer informatie over het onderhoud van AED’s of meer informatie over onze onderhoudspakketten, neem dan gerust contact met ons op.

Contactformulier

formulaire de contact

Wat houdt de AED instructie op locatie in?

Wat houdt een AED instructie op locatie in?

Bij Defibrion bieden wij een instructie op locatie aan door een van onze veiligheidsexperts. Deze instructie bestaat uit het verstrekken van informatie over de AED en hoe u deze kunt gebruiken indien een noodsituatie zich voordoet. Dit wordt gedemonstreerd op een meegebrachte reanimatiepop. De instructie duurt ongeveer 1 uur en wordt op locatie gedaan door een van onze veiligheidsexperts. De prijs van een AED instructie op locatie is €150,-

Kan ik na de instructie op locatie ook reanimeren?

Het is belangrijk om te weten dat dit géén reanimatiecursus is, een reanimatiecursus is meer uitgebreid waarbij het dieper ingaat op hoe u moet reanimeren en de informatie rond reanimeren. Tijdens een AED instructie op locatie wordt dit hier niet diep op ingegaan en wordt er alleen getoond hoe u correct een AED gebruikt.

Wilt u meer informatie over de AED instructie op locatie of meer informatie over AED’s, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe start ik een inzamelingsactie?

U kunt bij ons een gratis AED buurtpakket aanvragen. In dit pakket zitten intekenlijsten, flyers en leaflets met productinformatie. De flyers kunt uitdelen in uw buurt. Op de flyer kan uw buurtgenoot zijn/haar gegevens invullen en de bijdrage die hij/zij wil leveren aan een buurt AED. Op de intekenlijst kunt u alle gegevens verwerken en bijhouden tot het bedrag is verzameld. U ontvangt van alle documenten ook digitaal, zodat u deze kunt delen via email of social media.

Hoelang heb ik de tijd om het bedrag in te zamelen?

Wij verbinden geen tijdslimiet aan het inzamelen van het bedrag. U kunt dus in uw eigen tempo het benodigde bedrag inzamelen.

Waar kan ik een AED het best ophangen?

Waar kan ik een AED het beste ophangen?

Het ophangen van een AED is een belangrijke stap om levens te redden in noodsituaties. Maar hoe weet u waar u het beste een AED kunt ophangen en hoe zorg u ervoor dat deze goed beschermd is? De beste locatie verschilt per geval, maar aan de hand van de onderstaande punten kunt u een goede locatie kiezen voor uw AED.

 • Kies een centrale plek waar de AED makkelijk en snel te vinden is.
 • Zorg ervoor dat de AED-locatie goed zichtbaar is.
 • Vermijd een locatie waar de AED overdag vol in de zon staat.

Met een combinatie van de bovenstaande punten, kunt u de kans vergroten dat de AED snel en gemakkelijk te vinden is in geval van nood. Bescherm ook de AED tegen diefstal of vandalisme door deze bijvoorbeeld in een afgesloten kast te plaatsen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw AED altijd klaar is om levens te redden.

Wilt u meer informatie over het ophangen van een AED of welke AED bij uw past, neem dan gerust contact met ons op.

Hangt er al een aed bij jou in de buurt? Waarom zou je een aed kopen?