fbpx
Livraison offerte
Le spécialiste du défibrillateur
Importateur exclusif de DEA HeartSine
Plus de 25.000 DEA livrés

DEA FAQ Buurt

  Hoe werkt crowdfunding via Gofundme?

  Gofundme is wereldwijd een van de grootste platforms voor crowdfunding. Het is volledig gratis om een actie te starten. Iedere actie krijgt online een eigen pagina met eventueel een foto en een toelichting. Als er donaties binnenstromen, wordt de tussenstand mooi in beeld gebracht. Deze actiepagina kunt u makkelijk delen via de buurt-app, social media of via andere kanalen.

  Welke kosten zijn er verbonden aan Gofundme?
  Het starten van een actie is volledig gratis. Er geldt een kleine opslag bij iedere donatie, die dus wordt betaald door de donateur. In Nederland is dit tarief  2,9%, +€0,25 transactiekosten. Doneert iemand bijvoorbeeld €50, dan betaalt deze donateur €1,70 vergoeding aan Gofundme. Lees hier meer over de vergoedingen en tarieven.

  Bekijk de website van Gofundme voor mee informatie: https://www.gofundme.com/c/how-it-works

  Wat is de rol van Defibrion bij een actie via Gofundme?
  Een actie via Gofundme voor een AED Buurtpakket van Defibrion is de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemer. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanmaken van de actie, het schrijven van een korte toelichting en uiteindelijk ook voor de financiële afhandeling van de donaties. Gofundme biedt hierin online ondersteuning door bijvoorbeeld de Veelgestelde Vragen op hun website.

  Wat gebeurt er als ik het bedrag niet haal?

  Indien de inzamelactie niet tot het benodigde bedrag komt, is dat natuurlijk heel jammer. U kunt dan zelf zorgen dat het reeds ingezamelde bedrag teruggestort wordt aan de donateurs. Vraag ons om advies over de beste manier om het bedrag in te zamelen!

  Is de AED beveiligd tegen diefstal?

  De ervaring leert dat AED’s niet diefstalgevoelig zijn. Ze zijn eenmalig inzetbaar en hebben periodiek onderhoud nodig. De AED buitenkast is standaard voorzien van een akoestisch alarm dat afgaat wanneer de kast wordt geopend. Indien gewenst kan de AED buitenkast geleverd worden met een cijferslot.

  Hoe lang gaat een AED mee?

  De HeartSine AED’s zijn standaard voorzien van 8 jaar garantie. De batterij en elektroden (Bij HeartSine AED’s zijn deze samengevoegd in de PadPak) dienen iedere 4 jaar vervangen te worden. Als u bij ons een onderhoudspakket afneemt, wordt na 4 jaar gratis een de PadPak vervangen, t.w.v. €140. Na inzet van de AED kunt u de kosten voor een nieuwe PadPak vergoed krijgen, wij helpen u hierbij.

  Na 8 jaar verloopt de garantietermijn van een AED. Het wordt sterk aanbevolen om op dat moment de AED in te ruilen voor een compleet nieuw toestel, zodat u altijd de garantie van een werkende AED heeft. Bij het inruilen van een oud toestel kunt u bovendien vaak aanspraak maken op interessante inruilkortingen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden voor het inruilen van een oude AED.

  Kan ik de AED ook binnen ophangen?

  Indien uw een AED binnen wilt ophangen, bijvoorbeeld in een appartementencomplex, is dit mogelijk. U heeft dan geen AED buitenkast nodig, u ontvangt van ons hetzelfde pakket met een AED binnenkast. De prijs van dit pakket is dan ook lager. Neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden!

  Waaruit bestaat het AED buurtpakket?

  In ons AED pakket zit alles wat u nodig heeft voor het plaatsen van de AED. Het AED buurtpakket bestaat uit:

  • 1x HeartSine Samaritan 350P of 360P AED incl. draagtas;
  • 1x verwarmde ARKY AED-buitenkast met alarm;
  • 1x een reanimatieset met handige accessoires;
  • 1x gratis vervanging van batterij + elektroden na 4 jaar (t.w.v. €140).

  Speciaal voor het buurtpakket zit er een mooie extra service inbegrepen in de prijs. U heeft de keuze uit één van de volgende twee opties:

  • Optie 1: Een 1 uur durende AED- en reanimatie-instructie op locatie. 
   • Hier laat onze instructeur zien hoe de AED werkt en demonstreert deze op een meegebrachte reanimatiepop. Het is geen volledige reanimatietraining met certificaat voor de deelnemers.
  • Optie 2: Installatie van de AED-buitenkast en een productuitleg van 15 minuten
   • Wij zorgen dat de AED-buitenkast wordt opgehangen op een door u gekozen locatie, en dat deze wordt aangesloten op het stroomnetwerk. Daarna leggen we uit hoe de AED functioneert en hoe deze gebruikt kan worden.

  Wilt u zowel de installatie en productuitleg als de AED- en reanimatie-instructie van 1 uur? Dan maken we voor u graag een prijs op maat.

  Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

  Dit is niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Aangezien het een medisch apparaat is, is het belangrijk dat deze goed werkt. De AED voert zelf regelmatig zelftests uit en slaat deze gegevens op in het geheugen. Onze onderhoudsmedewerkers checken de AED op verschillende punten en zorgen er voor dat er genoeg geheugen vrij is voor de AED om de zelftests uit te blijven voeren.

  Wat houdt de AED instructie op locatie in?

  Defibrion biedt een instructie op locatie aan door één van onze veiligheidsexperts. Deze instructie bestaat uit het verstrekken van informatie over de AED en hoe u deze kunt gebruiken indien een calamiteit zich voordoet. Dit wordt gedemonstreerd op een meegebrachte reanimatiepop. De instructie duurt ongeveer 1 uur.

  Het is belangrijk om te weten dat dit géén reanimatiecursus is, die duurt namelijk zo’n 4 uur.

  Hoe start ik een inzamelingsactie?

  U kunt bij ons een gratis AED buurtpakket aanvragen. In dit pakket zitten intekenlijsten, flyers en leaflets met productinformatie. De flyers kunt uitdelen in uw buurt. Op de flyer kan uw buurtgenoot zijn/haar gegevens invullen en de bijdrage die hij/zij wil leveren aan een buurt AED. Op de intekenlijst kunt u alle gegevens verwerken en bijhouden tot het bedrag is verzameld. U ontvangt van alle documenten ook digitaal, zodat u deze kunt delen via email of social media.

  Hoe lang heb ik de tijd om het bedrag in te zamelen?

  Wij verbinden geen tijdslimiet aan het inzamelen van het bedrag. U kunt dus in uw eigen tempo het benodigde bedrag inzamelen.