Steun onderzoek om hart- en vaatziekten bij vrouwen eerder te herkennen en levens te redden

Elke dag worden er in Nederland gemiddeld zo’n 440 vrouwen opgenomen in het ziekenhuis met hart- en vaatziekten en overlijden er gemiddeld zo’n 57 vrouwen aan de gevolgen hiervan. Hart- en vaatziekten zijn hiermee doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen.

Steun onderzoek om hart- en vaatziekten bij vrouwen eerder te herkennen en levens te redden

Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen en daarnaast kunnen hart- en vaatziekten zich bij vrouwen anders ontwikkelen dan bij mannen. Om deze redenen worden hartziekten vaak niet op tijd herkend en overlijden er te veel vrouwen onverwachts.

Een hartje helpen

Om hier verandering in te brengen gaat de Hartstichting de komende jaren onderzoek doen naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Om dit onderzoek te steunen vraagt de Hartstichting om ook een hartje te helpen. Sms HARTJE naar 4333 en doneer eenmalig € 1,50 voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ook is het mogelijk om (eenmalig) online te doneren waarbij meerdere betaalmogelijkheden beschikbaar zijn.

Bekijk ook de video

Foto: Hartstichting

Wilt u meer informatie?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gratis informatiepakket
Wilt u iemand van ons spreken?

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u zo snel mogelijk terug.

Bel mij terug

Of bel of mail ons direct op:

+32 37 47 00 79

[gravityform id="5" title="false" description="false" ajax="true"]
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.