Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

AED apparaat

Wat is een AED apparaat?

Een AED Apparaat, ook wel Automatisch Externe Defibrillator genoemd, is een draagbaar apparaat voorzien van elektrodes dat het hartritme kan herstellen in het geval van een hartstilstand (specifiek: circulatiestilstand). Het toestel legt het hart even stil, zodat het gestoorde hartritme stopt. Wanneer het hart weer begint met kloppen, heeft het normale hartritme het weer overgenomen. Een Defibrillator wordt met name gebruikt als oplossing voor mensen die hun bewustzijn verliezen naar aanleiding van een hartritmestoornis, zoals bijvoorbeeld ventrikelfibrilleren of ventrikeltachycardie.

AED is door iedereen te gebruiken

Een AED toestel is een automatische variant van een defibrillator, speciaal ontworpen voor mensen die geen medisch specialist zijn. Dit betekent dat het AED apparaat bijvoorbeeld meet of er een schok moet worden toegediend, of dat dit juist niet moet gebeuren. Het toedienen van een schok aan een persoon met een gezond hartritme kan juist averechts werken. Soms is een defibrillator ook voorzien van verbale ondersteuning om het de persoon in kwestie nog gemakkelijker te maken.

AED informatiepakket aanvragen

Informatiepakket aanvragen
Captcha

AED Apparaat

Tegenwoordig is het AED Apparaat veel in het nieuws, met name omdat er veel te weinig direct beschikbaar zijn bij een ongeval. Wanneer AED-apparaten gemakkelijk bereikbaar zijn kunnen er veel mensenlevens gered worden. De overlevingskans bij een hartstilstand is momenteel ongeveer 23%. Met een toestroom van het AED-toestel stijgen de overlevingskansen aanzienlijk en kunnen een stuk meer mensen gered worden! Ook daarom is een AED apparaat aanschaffen geen gek idee. Bedenk bijvoorbeeld samen met de buurt een initiatief om een defibrillator op te hangen of bespreek het eens met de baas. Een AED-apparaat kopen is namelijk een zeer goede investering en door de service van Defibrion is het ook nog eens voordelig!

  • Leasen vanaf slechts €25,84,- per maand.
  • Ruime kortingen op AED pakketten: al verkrijgbaar vanaf €1195!
  • Kies zelf uw onderhoudsabonnement.

Wilt u een AED aanschaffen?

Onze veiligheidsexperts helpen u graag verder en kunnen u
vrijblijvend voorzien van een scherpe offerte.

Welke AED Toestellen zijn er?

Er zijn verschillende AED Toestellen verkrijgbaar, gemakkelijk in te delen in twee categorieën: volautomatische AED’s en semiautomatische AED’s. Zoals de naam al suggereert, is een volautomatische defibrillator volledig automatisch. Dit betekent dat de schok uit zichzelf wordt toegediend en dat de persoon in kwestie eigenlijk niets meer hoeft te doen. Het apparaat meet daarnaast ook nog of er wel gebruik gemaakt kan worden van het toestel, aangezien er wel elektrische activiteit te vinden moet zijn in het hart om te kunnen reanimeren. Volautomatische AED apparaten zijn geschikt om te gebruiken door mensen die er niet veel van af weten, maar bieden minder vrijheid. Een halfautomatisch AED-apparaat laat de hulpverlener zelf bepalen wanneer de schok moet worden toegediend maar geeft minder feedback. Er worden nog steeds wel audio- en visuele instructies geboden en er kan sneller achter elkaar gereanimeerd worden. Dit verhoogt de kans op het overleven van een hartstilstand aanzienlijk.

Met een “Hard Reset” het hart resetten

Wanneer het hartritme verstoord wordt, is de enige manier waarop het hart weer normaal gaat kloppen een zogenaamde Hard Reset. Dit betekent niets meer dan het hart stilleggen door een stroomstoot toe te dienen. Door deze stroomstoot worden alle spieren gedepolariseerd, wat er weer voor zorgt dat alle cellen heel even “refractair” zijn. Dit betekent niets meer dan dat het hart even niet kan samentrekken (op de verkeerde manier). Hierdoor kan het normale hartritme zichzelf weer herstellen en loopt de motor van het menselijk lichaam weer zoals het hoort. Een AED apparaat kan dit gemakkelijk voor elkaar krijgen door een hoge schok toe te dienen. De betekenis van de drie letters zeggen eigenlijk al wat het apparaat doet: de ‘Automatische Externe Defibrillator’ brengt (half)automatisch een schok toe waarmee het hart van buitenaf (extern) wordt gedefibrilleerd.

Wat is een PAD?

Een PAD, oftewel de Nederlandse vertaling van het Engelse: Public Access Defibrillator is een AED apparaat, geschikt om in publieke ruimtes op te hangen. Deze Defibrillator kan gebruikt worden in publieke ruimtes zoals vliegvelden, bibliotheken en andere ruimtes waar veel mensen samenkomen.

Wat betekent CPR?

CPR is een afkorting van de term: Cardiopulmonale Resuscitatie, wat slaat op alle handelingen die mensen om de patiënt heen uitvoeren. CPR wordt ook wel reanimatie genoemd!

HeartSine Samaritan PAD 350P AED kopen

De Beste AED – HeartSine Samaritan PAD 350P

Als wij één AED moesten kiezen en deze de titel: de beste aed moesten meegeven, is de keuze voor ons snel gemaakt. Dit is de HeartSine Samaritan PAD 350P. Dit is een van de meest verkochte AED’s ter wereld en hij heeft als een van de weinigen FDA Approval gekregen. Daarnaast is dit AED apparaat voorzien van de volgende voordelen:

  • Zeer lage onderhoudskosten (batterijen PakPak eens in de 4 jaar vervangen)
  • Zowel gesproken als visuele instructies
  • IP56 – kan gebruikt worden in extreme omstandigheden
  • Het apparaat voert een zelftest uit (wekelijks)
  • Zowel Volautomatisch als Halfautomatisch beschikbaar
Bekijk deze AED