Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

AED betekenis

Wat betekent AED? 

De afkorting AED staat voor “Automatische Externe Defibrillator”. Een AED is een draagbaar apparaat dat wordt ingezet om het hartritme te herstellen bij een hartstilstand. Maar wat houdt dat nu in, defibrilleren? En wat doet een AED precies? We leggen het in dit artikel aan u uit.

Wat betekent defibrilleren?

Bij een hartstilstand valt het hart meestal niet helemaal stil, dat lijkt maar zo. De hartkamers worden juist heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. In zo’n situatie helpt een AED om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

Informatiepakket aanvragen

Informatiepakket aanvragen

Captcha

Het hart resetten

Om het hart te resetten wordt een schok toegediend door middel van een AED. De betekenis van de drie letters zeggen eigenlijk al wat het apparaat doet: de ‘Automatische Externe Defibrillator’ dient (half)automatisch een schok toe waarmee het hart van buitenaf (extern) wordt gedefibrilleerd.

Een AED is slim

Na de schok kunnen de normale regelmechanismen van het hart de controle over het hart weer overnemen. Bij een normaal kloppend hart kan een AED een averechts effect hebben, maar moderne AED’s detecteren zelf of het hart (weer) normaal klopt en zullen in dat geval geen schok geven.

Bel mij terug voor advies

Bel mij terug

Meer weten over AED apparaten?

Onze veiligheidsexperts helpen u graag verder en kunnen u
vrijblijvend adviseren bij de selectie van een geschikt AED apparaat.

Meer informatie

>> Of vraag vrijblijvend een offerte aan

AED’s in alle soorten en maten

Een AED kopen en/of laten onderhouden?

Defibrion is importeur en leverancier van AED’s en andere veiligheidsmiddelen. Wij leveren, installeren en onderhouden AED’s. Waar andere leveranciers uw producten alleen controleren en periodiek vervangen, gaat Defibrion een stapje verder. Met onze veiligheidsoplossing Deficare nemen wij de zorg voor uw veiligheidsmiddelen volledig uit handen. Voor een vast bedrag per maand onderhouden we niet alleen de producten maar trainen we bijvoorbeeld ook uw medewerkers in het gebruik ervan.

We voeren alle training en onderhoud zoveel mogelijk tijdens één jaarlijks bezoek uit. U hoeft dus maar één afspraak te maken en ontvangt maar één factuur. Daarnaast heeft u met ons online klantportaal 24/7 inzicht in de status van uw veiligheidsmiddelen. U weet dus altijd welke veiligheidsmiddelen op welke datum zijn onderhouden. Wel zo overzichtelijk!

Vraag een gratis Deficare quickscan aan

Benieuwd naar onze totaaloplossing en wat dat uw organisatie oplevert?
Vraag dan een gratis quickscan aan!

Gratis quickscan aanvragen