Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

AED in uw buurt

Met een AED maakt u de buurt veilig

Wanneer iemand buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgt, is een snel beschikbare AED belangrijk. Iedereen mag namelijk zonder training een AED gebruiken en snel een AED inzetten tijden de reanimatie verhoogd de overlevingskans aanzienlijk.

Voordelen van een AED buurtpakket van Defibrion:

 • AED en verwarmde buitenkast van topkwaliteit
 • Gratis vervanging batterij + elektroden
 • Persoonlijk contact en ondersteuning
 • Geen tijdslimiet voor uw inzamelingsactie
 • Service en onderhoud onder één dak
Start uw inzamelactie!

Gratis informatiepakket

Wilt u weten hoe u een AED in uw buurt kunt laten plaatsen? Vraag vrijblijvend informatie bij ons op over de mogelijkheden.

Informatiepakket aanvragen BuurtAED

Een geslaagde AED-actie in 5 dagen

Priscilla was bij een reanimatieoproep veel tijd kwijt aan het halen van een AED. Dit moest anders, besloot ze. Nu heeft ze via de Defibrion Buurtactie een eigen AED aan de muur.

Deze buurtactie laat zien hoe snel een inzamelingsactie kan gaan. Priscilla vroeg bij Defibrion een inzamelpakket aan voor onze buurtactie. Daarnaast maakte ze ook een actiepagina op Gofundme, en dit bleek een schot in de roos. Binnen 5 dagen had ze het benodigde bedrag ingezameld, en inmiddels is de AED geïnstalleerd naast haar voordeur. 

Wat opviel is dat het merendeel van de donaties kwam van mensen die niet in de buurt wonen. Door de actiepagina van Gofundme te delen via social media kwam het in een stroomversnelling.

Ik heb eigenlijk alleen maar enorm positieve en hartverwarmende reacties gehad. Ik heb de meeste mensen bereikt via social media en daar kreeg ik super positieve berichten op.

» Lees het verhaal van Priscilla

Wat zijn de kosten?

Het AED buurtpakket is beschikbaar vanaf €1688,- (excl. 9% BTW). Wanneer u kiest voor het AED buurtpakket krijgt u:

 • de gebruiksvriendelijke HeartSine AED (vol- of halfautomatisch);
 • een verwarmde AED-buitenkast met alarm;
 • een safeset (reanimatiekit);
 • 1x gratis vervanging van batterij + elektroden na 4 jaar;
 • installatie met product instructie op locatie;
 • mogelijkheid voor AED onderhoud.

Lukt het niet om de AED in één keer aan te schaffen? Dan kunt u vanaf € 23,93 per maand al een AED Leasen.

Kies uw extra service bij het buurtpakket:

Optie 1: Een 1 uur durende AED- en reanimatie-instructie op locatie. Onze instructeur laat zien hoe de AED werkt en demonstreert deze op een meegebrachte reanimatiepop. Dit is geen volledige reanimatietraining met certificaat voor de deelnemers.

Optie 2: Installatie van de AED-buitenkast en productuitleg van 15 minuten. We hangen de AED-buitenkast voor u op in de buurt en sluiten hem aan op het stroomnetwerk. Daarna leggen we uit hoe de AED werkt.

Hoe zamel ik het bedrag in?

Voordat de actie start, bespreken we samen welk pakket het beste is voor u en welk bedrag hiervoor nodig is. U kunt verschillende acties ondernemen om dit bedrag in te zamelen.

Start een Crowdfundingactie

Samen met uw buurtgenoten start u een inzamelingsactie, bijvoorbeeld via Gofundme. Hier zet u gemakkelijk een gratis online actie op om het streefbedrag te halen. Er zit geen tijdslimiet aan de actie.

Verspreiden flyers in de buurt

Motiveer zo veel mogelijke buurtgenoten om mee te sparen voor een AED in de buurt. U kunt van ons gedrukte flyers en een intekenlijst ontvangen om uit te delen.

Sponsoring door lokale bedrijven

Bedrijven kunnen ook helpen bij de aanschaf van een AED in de buurt. Een gift kan fiscaal aantrekkelijk zijn, en voor een bedrijf kan het goede publiciteit betekenen.

Instructie of installatie op locatie

Het is belangrijk dat de AED goed aangesloten is en iedereen weet hoe ze de AED moeten gebruiken. Een bezoek van onze veiligheidsexpert is daarom inbegrepen wanneer u de AED in de buurt laat plaatsen.

Service en onderhoud

Als u wilt, onderhouden we de AED voor u. We komen jaarlijks bij u lang en wanneer er problemen zijn of de AED (na gebruik) vervangen moet worden.

De beste producten

De AED’s van Heartsine zijn van de beste kwaliteit en erg gebruiksvriendelijk. Ook ongetrainde gebruikers kunnen hiermee levens redden!

HeartSine 350P AED

ARKY verwarmde buitenkast

Reanimatieset

Wilt u uw buurt ook veilig maken?

Vraag dan snel en vrijblijvend een informatiepakket bij ons aan.

Informatiepakket aanvragen BuurtAED

Waaruit bestaat het AED buurtpakket?

Waaruit bestaat een AED buurtpakket?

Bij Defibrion bestaat het AED buurtpakket uit verscheidene producten waaronder:

 • HeartSine Samaritan 350P of 360P AED
 • AED-draagtas
 • Verwarmde ARKY AED-buitenkast met alarm
 • Reanimatie set met handige accessoires
 • 1x gratis vervanging van batterij + elektroden na 4 jaar (t.w.v. €140)

Extra service bij het buurtpakket.

Speciaal voor het buurtpakket zit er een mooie extra service inbegrepen in de prijs. U heeft de keuze uit één van de volgende twee opties:

 • Optie 1: Een 1 uur durende AED- en reanimatie-instructie op locatie.
  Hier laat onze instructeur zien hoe de AED werkt en demonstreert deze op een meegebrachte reanimatiepop. Het is geen volledige reanimatietraining met certificaat voor de deelnemers.
 • Optie 2: Installatie van de AED-buitenkast en een productuitleg van 15 minuten
  Wij zorgen dat de AED-buitenkast wordt opgehangen op een door jou gekozen locatie. Daarna leggen we uit hoe de AED functioneert en hoe deze gebruikt kan worden.

Wat zijn de kosten voor een AED buurtpakket?

Het AED buurtpakket voor particulieren is bij ons al beschikbaar vanaf €1688,-.
Het is ook mogelijk om een subsidie aan te vragen bij de gemeente, de hoogte van de subsidie is per gemeente afhankelijk. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om over te gaan tot het AED leasen. Particulier leasen is mogelijk, dus ook met alle buurtbewoners!

Wilt u meer informatie over het AED buurtpakket of meer informatie over hoe u een buurt AED kan financieren, neem dan gerust contact met ons op.

Waar kan ik een AED het best ophangen?

Waar kan ik een AED het beste ophangen?

Het ophangen van een AED is een belangrijke stap om levens te redden in noodsituaties. Maar hoe weet je waar je het beste een AED kunt ophangen en hoe zorg je ervoor dat deze goed beschermd is? De beste locatie verschilt per geval, maar aan de hand van de onderstaande punten kun je een goede locatie kiezen voor je AED.

 • Kies een centrale plek waar de AED makkelijk en snel te vinden is.
 • Zorg ervoor dat de AED-locatie goed zichtbaar is.
 • Vermijd een locatie waar de AED overdag vol in de zon staat.

Met een combinatie van de bovenstaande punten, kun je de kans vergroten dat de AED snel en gemakkelijk te vinden is in geval van nood. Bescherm ook de AED tegen diefstal of vandalisme door deze bijvoorbeeld in een afgesloten kast te plaatsen. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw AED altijd klaar is om levens te redden.

Wil je meer informatie over het ophangen van een AED of welke AED bij jouw past, neem dan gerust contact met ons op.

Hoelang gaat een AED mee?

Hoe lang gaat een AED mee?

De levensduur van een AED verschilt per type en merk AED, daarom is het belangrijk om de fabrieksgarantie van de AED te controleren bij de leverancier.

Wat is de levensduur van een AED?

De levensduur van de AED ligt meestal tussen de 5 en 10 jaar. De meeste AED’s hebben een fabrieksgarantie van 8 jaar. Het advies is om de AED na deze 8 jaar te vervangen.
Naast de AED moeten ook de batterijen en elektroden vervangen worden, let dus op de levensduur van de batterijen en elektroden en vervang deze op tijd. Deze levensduur is wederom ook te controleren bij de leverancier.

Wat moet ik doen met een oude AED?

Een oude AED kun je recyclen. AED’s bevatten bruikbare materialen die je kunt recyclen. Om te zorgen dat er niets verloren gaat, verzamelen wij al deze oude toestellen om ze te recyclen. Om recycling aan te moedigen bieden wij de klant een aantrekkelijke inruilkorting aan.

Wil je meer informatie over de levensduur van AED’s of meer informatie over AED’s recyclen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan ik de AED ook binnen ophangen?

Kan ik de AED ook binnen ophangen?

Je kunt een AED binnen ophangen indien de ruimte gemakkelijk toegankelijk is voor de. In dit geval is geen buitenkast nodig, een binnenkast is dan voldoende.

Zijn er richtlijnen om een AED binnen op te hangen?

De richtlijnen om een AED binnen op te hangen zijn als volgt:

 • Plaatsing op een centrale locatie: Zo is de AED snel en makkelijk te vinden tijdens een noodsituatie. Denk hierbij aan een centrale hal, een receptie of een ander goed zichtbaar punt.
 • Goede zichtbaarheid: Zo is de AED snel en makkelijk te vinden. Zorg er daarom voor dat er geen obstakels in de buurt van de AED staan en dat deze niet achter een deur of in een afgesloten kast hangt.
 • Bescherming tegen diefstal en vandalisme: Een AED is een kostbaar apparaat en kan een doelwit zijn voor diefstal of vandalisme. Zorg daarom voor bescherming tegen diefstal door de AED te bevestigen aan de muur met een afsluitbare AED kast.
 • Goede bereikbaarheid: Zorg dat de AED gemakkelijk bereikbaar is voor hulpverleners. Dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn om de AED te kunnen bereiken en dat deze niet te hoog of te laag hangt.

Wil je meer informatie over de richtlijnen van een AED ophangen of meer informatie over welke AED bij jou past, neem dan gerust contact met ons op.

Wat houdt de AED instructie op locatie in?

Wat houdt een AED instructie op locatie in?

Bij Defibrion bieden wij een instructie op locatie aan door een van onze veiligheidsexperts. Deze instructie bestaat uit het verstrekken van informatie over de AED en hoe u deze kunt gebruiken indien een noodsituatie zich voordoet. Dit wordt gedemonstreerd op een meegebrachte reanimatiepop. De instructie duurt ongeveer 1 uur en wordt op locatie gedaan door een van onze veiligheidsexperts. De prijs van een AED instructie op locatie is €150,-

Kan ik na de instructie op locatie ook reanimeren?

Het is belangrijk om te weten dat dit géén reanimatiecursus is, een reanimatiecursus is meer uitgebreid waarbij het dieper ingaat op hoe u moet reanimeren en de informatie rond reanimeren. Tijdens een AED instructie op locatie wordt dit hier niet diep op ingegaan en wordt er alleen getoond hoe u correct een AED gebruikt.

Wilt u meer informatie over de AED instructie op locatie of meer informatie over AED’s, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe start ik een inzamelingsactie?

U kunt bij ons een gratis AED buurtpakket aanvragen. In dit pakket zitten intekenlijsten, flyers en leaflets met productinformatie. De flyers kunt uitdelen in uw buurt. Op de flyer kan uw buurtgenoot zijn/haar gegevens invullen en de bijdrage die hij/zij wil leveren aan een buurt AED. Op de intekenlijst kunt u alle gegevens verwerken en bijhouden tot het bedrag is verzameld. U ontvangt van alle documenten ook digitaal, zodat u deze kunt delen via email of social media.

Hoelang heb ik de tijd om het bedrag in te zamelen?

Wij verbinden geen tijdslimiet aan het inzamelen van het bedrag. U kunt dus in uw eigen tempo het benodigde bedrag inzamelen.

Hoe werkt crowdfunding via Gofundme?

Gofundme is wereldwijd een van de grootste platforms voor crowdfunding. Iedere actie krijgt online een eigen pagina met eventueel een foto en een toelichting. Als er donaties binnenstromen, wordt de tussenstand mooi in beeld gebracht. Deze actiepagina kunt u makkelijk delen via de buurt-app, social media of via andere kanalen.

Welke kosten zijn er verbonden aan Gofundme?
De kosten voor Gofundme zijn 5% van het in te zamelen bedrag. Er geldt daarnaast een kleine opslag bij iedere donatie, die dus wordt betaald door de donateur. In België is dit tarief  1,4%, +€0,25 transactiekosten.

 • Doneert iemand bijvoorbeeld €50, dan betaalt deze donateur €0,70 vergoeding aan Gofundme.
 • Het benodigde bedrag voor een Buurt AED is €1641,94 incl btw. Gofundme vraagt dan een vergoeding van €82.

Bekijk de website van Gofundme voor mee informatie: https://www.gofundme.com/c/how-it-works
Lees hier meer over de vergoedingen en tarieven.

Wat is de rol van Defibrion bij een actie via Gofundme?
Een actie via Gofundme voor een AED Buurtpakket van Defibrion is de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemer. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanmaken van de actie, het schrijven van een korte toelichting en uiteindelijk ook voor de financiële afhandeling van de donaties. Gofundme biedt hierin online ondersteuning door bijvoorbeeld de Veelgestelde Vragen op hun website.

Hoe zit het met BTW en intracommunautaire levering?

U kunt tijdens het afronden van een online bestelling uw BTW-nummer ingeven, zoals u kunt zien in onderstaande schermafbeelding. Dit nummer dient volledig te worden ingevuld, bijvoorbeeld BE0123456789. Als dit nummer correct is ingegeven, zal de BTW van het bedrag in de winkelmand worden afgetrokken.

Heeft u het BTW-nummer niet bij de hand of wordt het nummer niet juist herkend? Kies dan de betaaloptie ‘met factuur’ en vermeld uw BTW-nummer in het opmerkingenveld bij uw bestelling. Wij maken dan handmatig een factuur op zonder de BTW. Let wel: bij betaalwijze ‘met factuur’ dient u de betaling te voldoen alvorens de materialen worden verzonden. Facturen worden binnen 24u na bestelling per mail verzonden.

 

Is de AED beveiligd tegen diefstal?

Is een AED beveiligd tegen diefstal?

Een veelvoorkomende zorg onder AED-eigenaren is diefstal.Er verschillende maatregelen die kunnen worden genomen om diefstal van een AED te voorkomen:

 • Gebruik een AED kast. Indien de kast wordt geopend gaat er een alarm af. U kunt een buitenkast ook combineren met een pincode zoals bij de Arky Core Plus.
 • Gebruik een pincode. U kunt de toegang beperken door een pincode op de kast te plaatsen met behulp van een cijferslot. De pincode kan worden aangegeven bij een alarmcentrale en die zal de pincode doorgeven in geval van nood.

Wanneer is de AED verzekerd?

Een AED moet aan een aantal eisen voldoen voordat het verzekerd is vanuit de verzekeringsmaatschappijen. De eisen zijn als volgt:

 • De AED moet in een binnen- of buitenkast geplaatst zijn.
 • De binnen- of buitenkast moet vast zitten aan de muur.
 • De kast moet op slot kunnen met behulp van een pincode of hangslot.
  Het kan zijn dat er nog meer eisen zijn bij uw verzekeringsmaatschappij, het wordt dus geadviseerd om alle eisen te checken bij uw verzekeringsmaatschappij.

Wilt u meer informatie over het beveiligen van een AED of welke AED bij u past, neem dan gerust contact met ons op.

Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

Momenteel is het jaarlijks onderhoud aan een AED niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Omdat een AED een medisch apparaat is, is het belangrijk dat deze goed werkt. Daarom bieden wij bij Defibrion onderhoudspakketten aan zodat de AED altijd inzetbaar is.

Wil je meer informatie over het onderhoud van AED’s of meer informatie over onze onderhoudspakketten, neem dan gerust contact met ons op.

Wat gebeurt er als ik het bedrag niet haal?

Indien de inzamelactie niet tot het benodigde bedrag komt, is dat natuurlijk heel jammer. U kunt dan zelf zorgen dat het reeds ingezamelde bedrag teruggestort wordt aan de donateurs. Vraag ons om advies over de beste manier om het bedrag in te zamelen!

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

De prijzen in de webshop zijn exclusief BTW. Het BTW-tarief (6% of 21%) verschilt per artikel.

Hangt er al een aed bij jou in de buurt? Waarom zou je een aed kopen?

AED Onderhoudspakketten

NIEUW! Onderhoud aan uw AED + vervanging batterij en elektroden al vanaf € 85 per jaar!

In geval van nood wilt u er zeker van zijn dat een AED goed functioneert. Periodiek onderhoud en tijdige vervanging van onderdelen is daarom sterk aanbevolen. Bij onze HeartSine AED’s moeten de batterij en elektroden iedere 4 jaar vervangen worden. In een noodsituatie kan een goed onderhouden AED het verschil maken tussen leven en dood. Een AED met in combinatie met een onderhoudspakket is dus een uitkomst.

Met dit in het achterhoofd bieden wij drie verschillende onderhoudsprogramma’s voor uw AED opgezet. Bij al onze onderhoudsprogramma’s zijn de kosten voor de vervanging van de batterij en elektroden al inbegrepen!

Lees meer over AED onderhoud

AED Servicepakketten

Bij al onze HeartSine servicepakketten heeft u o.a. toegang tot onze telefonische helpdesk en zorgen wij voor een vervangende AED bij een defect. Hieronder ziet u de drie verschillende opties:

AED Service Basis (€ 85 p/j)


+ 4-jaarlijks onderhoud op locatie voor de AED en wandkast

AED Service Plus (€ 155 p/j)


+ Jaarlijks onderhoud op locatie voor de AED en wandkast

AED Service Premium (€ 275 p/j)


+ Jaarlijks onderhoud op locatie voor de AED en wandkast
+ Installatie van uw AED en wandkast
+ Jaarlijkse AED-instructie op locatie voor leden van uw VvE

Alle prijzen zijn exclusief BTW en gelden voor alle HeartSine AED’s. Voor andere merken geldt een aangepast onderhoudstarief.