Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

AED kopen

AED KOPEN?

Wees voorbereid, een hartstilstand kan iedereen overkomen.
header image

We helpen u bij de aanschaf van een AED

 • Onze experts staan klaar om u advies te geven.
 • Ontvang een offerte die aansluit op uw wensen.
 • AED’s van topkwaliteit, geschikt voor elke situatie.

9.4 gemiddelde beoordeling

Uw omgeving is (hart)veiliger met een AED

Red levens met een AED

Een AED zet u in wanneer u vermoedt dat een persoon een hartstilstand heeft. De AED zorgt er dan voor dat het hart weer normaal gaat kloppen.

Door iedereen te gebruiken

De meeste AED’s zijn gemakkelijk te bedienen en geven (gesproken) instructies van wat u moet doen en hoe de AED werkt.

Elke seconde telt

Met een beschikbare AED in de buurt kunnen omstanders direct reageren bij een hartstilstand en hoeven ze niet te wachten op medisch personeel.

Het kan iedereen overkomen

De meeste hartstilstanden gebeuren buiten het ziekenhuis. Met een AED zorg je ervoor dat zo veel mogelijk plekken (hart)veilige zijn en iedereen altijd de juiste hulp kan krijgen.

Ontvang vrijblijvend uw offerte

Krijg binnen 1 werkdag de informatie die u nodig heeft en vind de AED die past bij uw situatie.

AED KOPEN BE

Ik zoek een AED voor mijn...

.. en mijn gegevens zijn:

image

Waar let u op bij de aanschaf van een AED?

Een AED gebruikt u om iemand met een hartstilstand een elektrische schok te geven. Het is belangrijk om goed na te denken voordat u een AED aanschaft. Maar waar let u nu precies op?

 • Waar komt de AED te hangen?

  Een AED moet bij elk weer functioneren. Kijk daarom naar de IP-waarde van de AED. Deze beoordeelt of een AED tegen stof en vocht kan.
 • Wie gaat de AED gebruiken?

  Sommige AED’s geven reanimatie- feedback. Hiermee verhoogt u de kwaliteit van reanimeren voor bijv. niet-medische hulpverleners.
 • Type instructies

  Niet alle AED's geven instructies op dezelfde manier. De meeste gebruiken gesproken instructies. Sommige bieden ook visuele aanwijzingen.
 • Instructietaal

  Ook de taalinstellingen bij een AED verschilt. Is het bijvoorbeeld nodig dat de defibrillator naast Nederlands ook instructies in een andere taal geeft?
 • Hoe lang gaat de AED mee?

  AED’s hebben een beperkte houdbaarheid. Na deze periode is een correcte werking niet gegarandeerd.
 • Kosten voor onderhoud

  Een AED moet altijd werken. Daarom is het verstandig om uw AED regelmatig te laten onderhoud.

Vindt u het lastig om in te schatten wat voor u belangrijk is? Vraag dan vrijblijvend ons AED informatiepakket aan.

Onze best verkochte AED's

Physio Control Lifepak CR2 Halfautomatische AED – WiFi

1.633,911.742,91

De Lifepak CR2 is een AED met vele functionaliteiten en is één van de meeste geavanceerde AED’s die momenteel verkrijgbaar zijn. Enkele kenmerken van de Lifepak CR2 zijn: De AED is zowel als half-als volautomaat verkrijgbaar; Deze AED is tweetalig verkrijgbaar; Ingebouwde kindermodus; u wisselt eenvoudig naar de speciale instelling voor reanimatie bij kinderen; De CR2 heeft de kortste ‘hands-off-tijd’ tijdens de reanimatie. Dit verhoogt de overlevingskans; de CR2 beschikt over het hoogst beschikbare energieniveau zijn schokken tot 360 J toe te dienen; Deze AED is te verbinden met WiFi en 3G om op afstand de status te kunnen controleren. Nu ook verkrijgbaar als AED-pakket met gratis accessoires en ARKY kast of tas! » Uitgebreide productbeschrijving Vraag een offerte aan voor dit product

HeartSine Samaritan PAD 350P AED

1.405,01

De HeartSine Samaritan PAD 350P AED is een semi-automatische AED. Het is tevens een zeer compacte AED, waarmee hij gemakkelijk op te bergen is en ook geschikt is om mee te nemen onderweg, bijvoorbeeld bij (sport)evenementen. Ook is deze AED geschikt voor ongetrainde gebruikers en voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. De HeartSine Samaritan 350P AED is eenvoudig in gebruik en geeft duidelijke erg duidelijke instructies bij een reanimatie. De AED met de beste prijs/kwaliteitsverhouding; Compact en licht van gewicht; De hoogste water- en stofbestendigheid van alle AED’s: IP56; De laagste kosten voor het vervangen van batterijen en elektroden. » Uitgebreide productbeschrijving Vraag een offerte aan voor dit product

HeartSine Samaritan PAD 500P AED

1.851,91

De meest complete HeartSine AED De Samaritan PAD 500P is de meest moderne AED die HeartSine te bieden heeft. Het unieke aan dit apparaat is de reanimatiefeedback die het tijdens de reanimatie geeft. Zonder extra hulpstukken meet deze AED hoeveel bloed er wordt rondgepompt tijdens de borstcompressies. Het apparaat geeft daarbij aan of er dieper of sneller gedrukt moet worden. De AED is verkrijgbaar als halfautomatische AED. Real-time feedback op diepte en snelheid van het reanimeren vergroot de overlevingskans De enige AED waar voor de reanimatiefeedback geen extra hulpstukken nodig zijn Deze AED is verkrijgbaar als voordelig AED pakket inclusief gratis kast, stickerset en reanimatieaccessoires. » Uitgebreide productbeschrijving Vraag een offerte aan voor dit product

image

Een AED leasen of een AED kopen?

Is het voor u lastig om in één keer een AED aan te schaffen? Dan bieden we de flexibiliteit om te kiezen tussen kopen of leasen. Het leasen van een AED is handig en betaalbaar. U wordt volledig ontzorgd: van onderhoud tot training, alles wordt voor u geregeld.  

 • Vast & laag maandbedrag

  U least een AED al vanaf € 23,93 per maand. Overweegt u meerdere AED’s op één locatie? Dan ontvangt u korting op het onderhoud van de tweede en elke volgende AED.
 • Direct hulp via klantenservice

  U hoeft zich na het afsluiten van de leaseovereenkomst nergens meer druk over te maken: alles wordt voor u uit handen genomen. Wilt u wel directe hulp, dan staat onze klantenservice voor uw klaar!

Onderhoud uw AED

In geval van nood wilt u er zeker van zijn dat de AED goed werkt. Regelmatig onderhoud en op tijd de elektroden en batterij vervangen is dan noodzakelijk. 

Een onderhoudspakket bij Defibrion neemt deze zorg uit handen. Onze ervaren monteurs komen regelmatig langs voor een uitgebreide controle van de AED en we houden u op de hoogte van de vervaldatum van de AED, batterij en elektroden. Zo hoeft u er zelf niet meer naar om te kijken.

 • AED Service Basis (€ 85 p/j)

  Elke 4 jaar onderhoud op locatie voor de AED en wandkast
 • AED Service Plus (€ 155 p/j)

  Jaarlijks onderhoud op locatie voor de AED en wandkast
 • AED Service Premium (€ 275 p/j)

  Jaarlijks onderhoud op locatie voor de AED en wandkast
  Installatie van uw AED en wandkast
  Jaarlijkse AED instructie op locatie

Een AED hoeft u niet alleen te kopen

We begrijpen dat niet iedereen direct een AED kan aanschaffen. Is dit voor u het geval? Maak dan gebruik van onze AED buurtactie. Deze inzamelactie helpt u bij het werven van donateurs. Een makkelijke manier om dit te doen is via een crowdfunding.

Kijk ook naar de subsidiemogelijkheden binnen uw gemeente. In sommige plaatsen helpt de gemeente onder bepaalde voorwaarden, met de kosten voor een AED en buitenkast. Of een gemeente subsidie biedt en hoe hoog deze subsidie is, verschilt per gemeente. Vraag dit dus altijd even na.

image

Wat vinden onze klanten?

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4!

Waren op zoek naar AED batterijen die vroeger aangekocht waren door een ander bedrijf en die blijkbaar moeilijk te krijgen waren. Jullie konden ze aan een correcte prijs aanbieden en goede service!

Jeremias, Kortrijk

Voor het eerst een bestelling geplaatst op Defibrion. De prijs was stukken lager dan in alle andere webshops. De service verliep vlot. Levering was heel snel bij mij thuis. Een positieve ervaring!

Aurélie , Veldegem

Een vriendelijk team, vlotte levering, zelfs toen een product niet meer geleverd kon worden werd mij een goed alternatief aangeboden, en dit keer werd het niet duurder maar zelfs goedkoper.

Ton, Grootegast

Nette snelle levering volgens afspraak. De AED is compact van omvang en zeer eenvoudig te bedienen. De buitenkast maakt een zeer solide indruk. Het biedt de buurt een stukje meer zekerheid!

Bert, Groningen

Zeer goede klantenservice. Levering liet wat op zich wachten vanwege voorraadproblemen. Maar we werden zeer goed op de hoogte gehouden van de verwachte levertijden en de wijzigingen. Top!

Liesbeth, Mechelen

Met de AED Lease service van Defibrion hebben we een AED in huis en geen zorgen. Doordat het onderhoud geregeld is hebben we de AED altijd klaar staan. Schokkend goed!

Stijn, Groningen

Veelgestelde vragen bij het kopen van een AED

Is een AED wettelijk verplicht?

In de wet staat dat een werkgever verplicht is om voor een veilige werkomgeving en de nodige veiligheidsmiddelen voor hulpverlening bij noodsituaties te zorgen. De AED wordt hierbij niet expliciet vermeld, maar kan zeker bijdragen aan het creëren van een veilige omgeving.

AED informatiepakket aanvragen

Wilt u meer informatie over AED’s ? Vraag hier een informatiepakket aan!

 

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

De prijzen in de webshop zijn exclusief BTW. Het BTW-tarief (6% of 21%) verschilt per artikel.

Welke verschillende HeartSine Samaritan PAD AED’s zijn er beschikbaar?

Er zijn drie verschillende varianten van de Samaritan PAD verkrijgbaar. Alle AED’s bieden gesproken en visuele ondersteuning tijdens het reanimatieproces. De AED vertelt stap voor stap wat u moet doen door middel van stemgeluid en afbeeldingen met lampjes op de voorkant. De AED is voorzien van een metronoom waarmee door middel van piepjes het tempo van de hartmassage wordt aangegeven.

– Samaritan PAD 350P: halfautomatisch, de schok wordt toegediend zodra de hulpverlener de schokknop indrukt.

– Samaritan PAD 360P: volautomatisch, de schok wordt automatisch afgegeven en de hulpverlener hoeft niet zelf de schokknop in te drukken

– Samaritan PAD 500P: halfautomatisch, de AED geeft reanimatiefeedback op basis van cardiac output. De AED meet of er tijdens borstcompressies voldoende bloed uit het hart wordt gepompt en geeft op basis hiervan de aanwijzingen.

 

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Om deze schok af te geven dienen er elektroden op de borst van de patiënt geplakt te worden. De AED bevat een batterij voor de stroomtoevoer. Een overzicht van de AED’s die verkrijgbaar zijn bij Defibrion vindt u hier.

Wat is het verschil tussen een semi-automatische en een volautomatische AED?

Zowel een volledig automatische AED als een semi-automatische AED geeft u gesproken instructies en helpt u bij de reanimatie. Ook analyseren alle modellen automatisch of het nodig is om een slachtoffer een schok te geven of niet. Het verschil tussen een semi-automatische en een volautomatische AED is dat bij een semi-automatische AED een knop ingedrukt moet worden voordat de schok wordt afgegeven. Bij een volautomatische AED wordt deze automatisch afgegeven.
In het assortiment van Defibrion vindt u zowel halfautomatische als volautomatische AED’s.

Wat onderscheidt de Heartsine Samaritan PAD van andere AED’s?

 • De Samaritan PAD van HeartSine is de enige AED met één cartridge, dus één vervangingsdatum, voor de elektroden én batterij (PadPak)
 • Maakt gebruik van de unieke SCOPE (Self Compensating Output Pulse Envelope) bifasisch opgebouwde golf. Hierbij wordt er niet een gewone schok toegediend maar een geoptimaliseerde golfvorm. Hierbij wordt de energie, stijging en puls breedte van de golf aangepast op basis van de borstimpedantie van de patiënt. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze techniek een grotere kans van slagen heeft dan een vaste golfvorm
 • Heeft de beste protectie van alle verkrijgbare AED’s tegen stof en waterstralen (beschermingsklasse IP56)
 • Geeft zowel gesproken als visuele instructies
 • Er is een aparte kinder-PadPak beschikbaar voor kinderen onder de 25 kg
 • Eén van de laagst geprijsde AED’s met acht jaar garantie

Kijk hier voor een overzicht van alle AED’s in ons assortiment.

Hoelang gaat een AED mee?

Hoe lang gaat een AED mee?

De levensduur van een AED verschilt per type en merk AED, daarom is het belangrijk om de fabrieksgarantie van de AED te controleren bij de leverancier.

Wat is de levensduur van een AED?

De levensduur van de AED ligt meestal tussen de 5 en 10 jaar. De meeste AED’s hebben een fabrieksgarantie van 8 jaar. Het advies is om de AED na deze 8 jaar te vervangen.
Naast de AED moeten ook de batterijen en elektroden vervangen worden, let dus op de levensduur van de batterijen en elektroden en vervang deze op tijd. Deze levensduur is wederom ook te controleren bij de leverancier.

Wat moet ik doen met een oude AED?

Een oude AED kun je recyclen. AED’s bevatten bruikbare materialen die je kunt recyclen. Om te zorgen dat er niets verloren gaat, verzamelen wij al deze oude toestellen om ze te recyclen. Om recycling aan te moedigen bieden wij de klant een aantrekkelijke inruilkorting aan.

Wil je meer informatie over de levensduur van AED’s of meer informatie over AED’s recyclen, neem dan gerust contact met ons op.

Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

Momenteel is het jaarlijks onderhoud aan een AED niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Omdat een AED een medisch apparaat is, is het belangrijk dat deze goed werkt. Daarom bieden wij bij Defibrion onderhoudspakketten aan zodat de AED altijd inzetbaar is.

Wil je meer informatie over het onderhoud van AED’s of meer informatie over onze onderhoudspakketten, neem dan gerust contact met ons op.