Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

AED recycling

AED RECYCLING

Gratis inruilen en een aantrekkelijke inruilkorting.
header image

Waarom een AED recyclen?

  • U kunt ieder AED merk bij ons inruilen
  • Milieuvriendelijk en MVO
  • Aantrekkelijke inruilkorting bij aanschaf nieuwe AED

9.4 gemiddelde beoordeling

Waarom AED Recycling?

Beperkte levensduur

AED’s hebben een beperkte levensduur en zijn vaak na 8 of 10 jaar aan vervanging toe.

Krijg inruilkorting

Om recycling aan te moedigen, bieden we u een aantrekkelijke inruilkorting bij aanschaf van nieuwe AED’s.

Bruikbare materialen

Er zitten nog veel bruikbare materialen in oude toestellen. Om te zorgen dat deze niet verloren gaan, verzamelen wij al deze oude toestellen om ze te recyclen.

MVO

Defibrion is zich bewust van de maatschappelijke problemen die spelen en heeft als doel hier een goede rol in te vervullen.

AED inruilen? Neem contact met ons op

Ontvang een vrijblijvend inruilvoorstel voor uw AED(’s).

Offerte AED recycling be

Uw wensen

Uw gegevens

U krijgt binnen 1 werkdag reactie, geen enkele verplichting!
image

Hoe werkt AED recycling?

Onze klanten en partners die een nieuwe AED bestellen, sturen hun oude AED’s op naar ons hoofdkantoor. Vooraf wordt via een formulier aangegeven om hoeveel toestellen het gaat, waarna de AED’s opgestuurd worden. Wij verzamelen ze in een speciale bak. Als de bak vol is, dan komt er een speciale ophaalploeg langs om de AED’s mee te nemen. Zij leveren ze dan af bij WEEE, onze partner in recycling van deze AED’s. Zij zorgen er daarna voor dat alle bruikbare materialen volledig benut worden.

AED’s die ongeveer 10 jaar of ouder zijn kunnen bij Defibrion worden ingeruild voor een nieuw exemplaar. De AED’s hebben dan hun technische levensduur bereikt. Vanaf dat moment ruilen klanten de AED bij Defibrion in voor een inruilkorting. De inruil AED’s worden verzameld en eens in de zoveel tijd door ons opgehaald.

De AED heeft dan nog een hele weg te gaan. Wanneer de pallets bij Defibrion vol zijn, gaan de afgedankte AED’s naar Het Nederlands e-waste centrum. Dit gebeurt door transporteur die deze afvalstoffen mag vervoeren. Het sorteercentrum van producentensysteem Weee Nederland. ‘Hier worden die apparaten gesorteerd,’ vertelt Vincent de Graaf, teamleider. ‘Dat sorteren gebeurt handmatig door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee creëren we duurzame banen voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Er worden tientallen verschillende stromen gesorteerd, onder meer: witgoed, ICT, beeldschermen. En dus ook AED’s.’

Wat vinden onze klanten?

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4!

Waren op zoek naar AED batterijen die vroeger aangekocht waren door een ander bedrijf en die blijkbaar moeilijk te krijgen waren. Jullie konden ze aan een correcte prijs aanbieden en goede service!

Jeremias, Kortrijk

Voor het eerst een bestelling geplaatst op Defibrion. De prijs was stukken lager dan in alle andere webshops. De service verliep vlot. Levering was heel snel bij mij thuis. Een positieve ervaring!

Aurélie , Veldegem

Een vriendelijk team, vlotte levering, zelfs toen een product niet meer geleverd kon worden werd mij een goed alternatief aangeboden, en dit keer werd het niet duurder maar zelfs goedkoper.

Ton, Grootegast

Nette snelle levering volgens afspraak. De AED is compact van omvang en zeer eenvoudig te bedienen. De buitenkast maakt een zeer solide indruk. Het biedt de buurt een stukje meer zekerheid!

Bert, Groningen

Zeer goede klantenservice. Levering liet wat op zich wachten vanwege voorraadproblemen. Maar we werden zeer goed op de hoogte gehouden van de verwachte levertijden en de wijzigingen. Top!

Liesbeth, Mechelen

Met de AED Lease service van Defibrion hebben we een AED in huis en geen zorgen. Doordat het onderhoud geregeld is hebben we de AED altijd klaar staan. Schokkend goed!

Stijn, Groningen

Veelgesteldevragen AED kopen

Hoelang gaat een AED mee?

Hoe lang gaat een AED mee?

De levensduur van een AED verschilt per type en merk AED, daarom is het belangrijk om de fabrieksgarantie van de AED te controleren bij de leverancier.

Wat is de levensduur van een AED?

De levensduur van de AED ligt meestal tussen de 5 en 10 jaar. De meeste AED’s hebben een fabrieksgarantie van 8 jaar. Het advies is om de AED na deze 8 jaar te vervangen.
Naast de AED moeten ook de batterijen en elektroden vervangen worden, let dus op de levensduur van de batterijen en elektroden en vervang deze op tijd. Deze levensduur is wederom ook te controleren bij de leverancier.

Wat moet ik doen met een oude AED?

Een oude AED kun je recyclen. AED’s bevatten bruikbare materialen die je kunt recyclen. Om te zorgen dat er niets verloren gaat, verzamelen wij al deze oude toestellen om ze te recyclen. Om recycling aan te moedigen bieden wij de klant een aantrekkelijke inruilkorting aan.

Wil je meer informatie over de levensduur van AED’s of meer informatie over AED’s recyclen, neem dan gerust contact met ons op.

Is een AED meerdere keren te gebruiken?

Ja, de AED kan meerdere keren gebruikt worden. Er zit geen maximum aan het aantal inzetten. Wel moeten na iedere inzet de batterijen en elektroden (of PadPak) vervangen worden. Deze vindt u in de webshop. Let hierbij goed op het merk en type van uw AED.

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Defibrion?

Wat onderscheidt de Heartsine Samaritan PAD van andere AED’s?

  • De Samaritan PAD van HeartSine is de enige AED met één cartridge, dus één vervangingsdatum, voor de elektroden én batterij (PadPak)
  • Maakt gebruik van de unieke SCOPE (Self Compensating Output Pulse Envelope) bifasisch opgebouwde golf. Hierbij wordt er niet een gewone schok toegediend maar een geoptimaliseerde golfvorm. Hierbij wordt de energie, stijging en puls breedte van de golf aangepast op basis van de borstimpedantie van de patiënt. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze techniek een grotere kans van slagen heeft dan een vaste golfvorm
  • Heeft de beste protectie van alle verkrijgbare AED’s tegen stof en waterstralen (beschermingsklasse IP56)
  • Geeft zowel gesproken als visuele instructies
  • Er is een aparte kinder-PadPak beschikbaar voor kinderen onder de 25 kg
  • Eén van de laagst geprijsde AED’s met acht jaar garantie

Kijk hier voor een overzicht van alle AED’s in ons assortiment.

Welke verschillende HeartSine Samaritan PAD AED’s zijn er beschikbaar?

Er zijn drie verschillende varianten van de Samaritan PAD verkrijgbaar. Alle AED’s bieden gesproken en visuele ondersteuning tijdens het reanimatieproces. De AED vertelt stap voor stap wat u moet doen door middel van stemgeluid en afbeeldingen met lampjes op de voorkant. De AED is voorzien van een metronoom waarmee door middel van piepjes het tempo van de hartmassage wordt aangegeven.

– Samaritan PAD 350P: halfautomatisch, de schok wordt toegediend zodra de hulpverlener de schokknop indrukt.

– Samaritan PAD 360P: volautomatisch, de schok wordt automatisch afgegeven en de hulpverlener hoeft niet zelf de schokknop in te drukken

– Samaritan PAD 500P: halfautomatisch, de AED geeft reanimatiefeedback op basis van cardiac output. De AED meet of er tijdens borstcompressies voldoende bloed uit het hart wordt gepompt en geeft op basis hiervan de aanwijzingen.

 

Wat moet ik doen met de AED na een inzet?

Na inzet van de AED kunt u contact opnemen met de leverancier. Deze zal de AED weer klaar maken voor gebruik en eventueel relevante gegevens uitlezen uit het apparaat.

Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

Momenteel is het jaarlijks onderhoud aan een AED niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Omdat een AED een medisch apparaat is, is het belangrijk dat deze goed werkt. Daarom bieden wij bij Defibrion onderhoudspakketten aan zodat de AED altijd inzetbaar is.

Wil je meer informatie over het onderhoud van AED’s of meer informatie over onze onderhoudspakketten, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een semi-automatische en een volautomatische AED?

Zowel een volledig automatische AED als een semi-automatische AED geeft u gesproken instructies en helpt u bij de reanimatie. Ook analyseren alle modellen automatisch of het nodig is om een slachtoffer een schok te geven of niet. Het verschil tussen een semi-automatische en een volautomatische AED is dat bij een semi-automatische AED een knop ingedrukt moet worden voordat de schok wordt afgegeven. Bij een volautomatische AED wordt deze automatisch afgegeven.
In het assortiment van Defibrion vindt u zowel halfautomatische als volautomatische AED’s.