Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

AED-toestel voor voetbalclub KRC Genk Ladies

AED-toestel voor KRC Genk Ladies

Voetbalclub KRC Genk Ladies heeft sinds 1 augustus beschikking over een Automatische Externe Defibrillator op het sportcomplex. Deze AED is beschikbaar gesteld door CM Limburg. Afgelopen donderdag werd de AED feestelijk overhandigd aan de club. Namens Defibrion waren accountmanagers Maarten Van Duyse en Mathieu Van Driessche aanwezig om een demonstratie van de AED te verzorgen.

KRC Genk Ladies is een ambitieuze voetbalclub met de ambitie om de top van het Belgisch vrouwevoetbal te bereiken. Hierin wordt ze ondersteund door vele vrijwilligers en supporters. Door een bijdrage van CM Limburg kunnen de teams nu in een hartveilige omgeving hun sport beoefenen. Een hartstilstand kan namelijk op ieder moment toeslaan, en ook op het oog gezonde, jonge mensen lopen een risico. Door binnen 6 minuten te reanimeren met een AED kan de overlevingskans worden verhoogd van 10% naar wel 75%.

Demonstratie op locatie

Alleen de aanwezigheid van de AED is nog niet meteen levensreddend. Volgens Maarten van Duyse van de firma Defibrion is het minstens zo belangrijk dat omstanders het apparaat ook durven gebruiken. “Volgens de wet mag iedereen de AED gebruiken, maar toch merken we dat omstanders zich hier niet altijd comfortabel bij voelen. Gelukkig zijn onze AED’s erg makkelijk in gebruik, en geven ze alle benodigde aanwijzingen om ook ongetrainde gebruikers door het proces te loodsen”, aldus Van Duyse.

Voor de leden van KRC Genk Ladies verzorgde Defibrion een demonstratie van reanimatie met een AED. Zo wordt op een luchtige manier gedemonstreerd hoe men moet handelen in een noodsituatie, en hoe de AED daarbij kan worden toegepast. Maarten van Duyse: “sensibilisering rondom AED’s vind ik erg belangrijk, en je merkt dat zo’n demonstratie ontzettend goed wordt ontvangen. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk voor ons om te doen”.

bron: www.hbvl.be, www.ladiesgenk.be/.