Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

AED afkortingen

Wat betekent de afkorting AED?

De afkorting AED staat voor “Automatische Externe Defibrillator”

Extern wil zeggen dat het apparaat buiten het lichaam van een slachtoffer wordt gebruikt (in tegenstelling tot een Automatische Interne Defibrillator, die door middel van een operatie in het lichaam van het slachtoffer wordt geplaatst).

Wat betekent defibrilleren?

Bij een hartstilstand valt het hart meestal niet (direct) helemaal stil. Door bijvoorbeeld een slechte doorbloeding worden hartkamers juist heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. In zo’n situatie helpt een AED om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

AED informatiepakket aanvragen

U kunt het formulier hieronder gebruiken om direct een informatiepakket aan te vragen.

Informatiepakket aanvragen
Captcha

Het hart resetten

Om het hart te resetten wordt een schok toegediend door middel van een AED. De betekenis van de drie letters zeggen eigenlijk al wat het apparaat doet: de ‘Automatische Externe Defibrillator’ brengt (half)automatisch een schok toe waarmee het hart van buitenaf (extern) wordt gedefibrilleerd. Deze schok legt het hart heel even stil, waardoor het als het ware wordt gereset.

Een AED is slim

Na een schok is de kans groot dat het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen. Een AED kan zelf detecteren of er een schokbaar (en dus verstoord) hartritme aanwezig is en of het nodig is om een schok toe te dienen. Het is dan ook niet mogelijk om een schok af te geven aan een persoon met een gezond hartritme.

Meer weten over AED’s?

Onze veiligheidsexperts helpen u graag verder en kunnen u
vrijblijvend adviseren bij de selectie van een passende AED.

Meer informatie

Een AED kopen en/of laten onderhouden?

Defibrion is importeur en leverancier van AED’s en andere veiligheidsmiddelen. Wij leveren, installeren en onderhouden AED’s. Waar andere leveranciers uw producten alleen controleren en periodiek vervangen, gaat Defibrion een stapje verder. Met onze veiligheidsoplossing Deficare nemen wij de zorg voor uw veiligheidsmiddelen volledig uit handen. Voor een vast bedrag per maand onderhouden we niet alleen de producten maar trainen we bijvoorbeeld ook uw medewerkers in het gebruik ervan.

We voeren alle training en onderhoud zoveel mogelijk tijdens één jaarlijks bezoek uit. U hoeft dus maar één afspraak te maken en ontvangt maar één factuur. Daarnaast heeft u met ons online klantportaal 24/7 inzicht in de status van uw veiligheidsmiddelen. U weet dus altijd welke veiligheidsmiddelen op welke datum zijn onderhouden. Wel zo overzichtelijk!