Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

In België 6% btw op AED’s

Vanaf vandaag is het zover. In België is het btw-tarief op AED’s verlaagd van 21% naar 6%. Voor organisaties die geen btw kunnen afdragen scheelt dit al snel € 180,- op de aankoop van een AED.

In België 6% btw op AED’s!

Aanwezige AED’s in België

Jaarlijks krijgen 10.000 Belgen een plotse hartstilstand. De dekking van AED’s in België is vergeleken met het buurland Nederland slecht. In België zijn slechts 3.500 AED’s aanwezig. Nederland telt meer dan 60.000 AED’s. Een goede dekking van AED’s is belangrijk omdat een slachtoffer binnen 6 minuten geholpen moet worden met een AED. Dit kan alleen als een AED dicht in de buurt aanwezig is. Door de btw-verlaging is de verwachting dat organisaties nu eerder financieel de mogelijkheid zien om een AED aan te schaffen. Dit komt uiteraard ten goede aan de overlevingskans bij een hartstilstand.

Voor wie is de btw verlaging interessant?

Voor bedrijven die de btw af kunnen dragen heeft dit geen invloed. Deze bedrijven konden immers eerder ook al de volledige btw afdragen. Echter hadden bijvoorbeeld sportclubs, scholen, verenigingen en dergelijke organisaties dit voordeel niet. Deze organisaties hebben dus baat bij de betreffende btw-wijziging. Door de btw-verlaging kan het voordeel al snel oplopen tot een bedrag van €180,-.

AED iets voor u?

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen. Een AED is speciaal ontwikkeld voor gebruik door leken en mag dus door iedereen gebruikt worden. De AED meet of iemand een afwijkend hartritme of een hartstilstand heeft en zal vervolgens een elektrische schok afgeven. De schok ‘reset’ het hart, met als doel om het daarna weer in een normaal ritme te laten kloppen.

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over een AED, of wilt u weten welke AED het beste past bij uw situatie? Neem dan contact met ons op. De medewerkers van Defibrion helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op +32 37 47 00 79 (België) of via info@defibrion.be.