Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Hoe werkt een AED

Hoe werkt een AED?

Een AED is een draagbaar apparaat dat kan worden ingezet om een slachtoffer van een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen. De afkorting AED staat voor “Automatische Externe Defibrillator”. Maar hoe werkt een AED nu precies? En welke soorten AED’s zijn er eigenlijk? We leggen het op deze pagina aan u uit.


Wilt u informatie over de verschillende AED’s die wij aanbieden? Vraag dan vrijblijvend een informatiepakket aan via ons formulier, of bel met één van onze adviseurs.

Bel mij terug voor advies

Bel mij terug

AED informatiepakket aanvragen

?Wilt u meer weten over defibrillatoren? U kunt het formulier hieronder gebruiken om direct een informatiepakket aan te vragen.

Informatiepakket aanvragen
Captcha

Demo: hoe werkt een AED?

Wilt u stap voor stap zien hoe een AED precies werkt? In de video hiernaast geven we een demonstratie van de werking van de HeartSine Samaritan PAD 500P. Deze AED geeft niet alleen gesproken én visuele instructies, maar geeft ook feedback op de reanimatie. Zo zal deze AED aangeven of de hulpverlener sneller, langzamer of dieper moet masseren. Ook als de borstcompressies goed worden uitgevoerd zal de AED dit aangeven.

Wat doet een AED?

Een AED meet of er sprake is van een verstoord hartritme (in de volksmond noemen we dit een hartstilstand). Als dit het geval is kan er met behulp van de AED een elektrische schok worden afgegeven. De schok legt het hart heel even stil met als doel om het weer in een normaal ritme te laten kloppen.

Hoe vaak schokt de AED?

De kans is aanwezig dat een schok niet direct succesvol is. In dat geval zal er eerst twee minuten moeten worden gereanimeerd voor er opnieuw een schok kan worden toegediend. De borstcompressies zorgen ervoor dat er bloed in en uit het hart wordt gepompt waardoor er sprake is van meer elektrische activiteit in het hart. Dit vergroot de kans op een succesvolle schok.

Verschillende soorten AED’s

Er zijn veel verschillende soorten AED’s op de markt: AED’s voor op het werk, op de sportclub of voor thuis. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld AED’s met reanimatiefeedback. Overweegt u een AED aan te schaffen en wilt u weten welke AED voor u het meest geschikt is? Defibrion heeft een uitgebreid assortiment AED’s. Laat nu uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Bel mij terug voor advies

Bel mij terug

Meer weten over AED’s?

Onze veiligheidsexperts helpen u graag verder en kunnen u
vrijblijvend adviseren bij de selectie van een passende AED.

Meer informatie

>> Of vraag vrijblijvend een offerte aan

AED’s in alle soorten en maten 

Een AED kopen en/of laten onderhouden?

Defibrion is importeur en leverancier van AED’s en andere veiligheidsmiddelen. Wij leveren, installeren en onderhouden AED’s. Waar andere leveranciers uw producten alleen controleren en periodiek vervangen, gaat Defibrion een stapje verder. Met onze veiligheidsoplossing Deficare nemen wij de zorg voor uw veiligheidsmiddelen volledig uit handen. Voor een vast bedrag per maand onderhouden we niet alleen de producten maar trainen we bijvoorbeeld ook uw medewerkers in het gebruik ervan.
We voeren alle training en onderhoud zoveel mogelijk tijdens één jaarlijks bezoek uit. U hoeft dus maar één afspraak te maken en ontvangt maar één factuur. Daarnaast heeft u met ons online klantportaal 24/7 inzicht in de status van uw veiligheidsmiddelen. U weet dus altijd welke veiligheidsmiddelen op welke datum zijn onderhouden. Wel zo overzichtelijk!

Meer over AED Onderhoud