Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Nieuwe AED’s voor gemeente Aalter

In samenwerking met Defibrion heeft de Sociale Raad van Aalter drie nieuwe HeartSine AED-toestellen geschonken aan de gemeente. Hiermee wordt de gemeente ondersteund in haar streven naar een hartveilige omgeving voor alle inwoners. 

 

Aalter heeft drie nieuwe AED-toestellen of zogenaamde hartstarters gekregen. De Sociale Raad schonk drie AED-toestellen aan de gemeente, om Aalter zo als ‘hartveilige gemeente’ te ondersteunen. AED’s zijn toestellen die gebruikt worden om mensen te redden bij een hartstilstand. De inzet van een AED bij een reanimatie kan de overlevingskansen verhogen va 10% naar 70%. Belangrijk is wel dat dit snel gebeurt; na 6 minuten daalt de overlevingskans met 10% per minuut. Burgerhulpverleners kunnen de AED’s gebruiken, en die kunnen vaak sneller ter plaatse zijn dan de hulpdiensten.

Het type HeartSine AED-toestel waar de gemeente Aalter nu over kan beschikken is uiterst licht en compact. Daarom kiest de gemeente er voor om één toestel mobiel inzetbaar te maken.

“Twee toestellen krijgen nu definitief hun plaats”, zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V). “Er hangt een toestel op de Markt aan de zijmuur van ’t Koffieboontje, en er hangt ook een toestel aan het ontmoetingscentrum in Kerkem. Het derde toestel is een mobiel toestel. Dat zal binnenkort bij het gemeentebestuur beschikbaar zijn om te ontlenen, bijvoorbeeld bij evenementen.”

Er hangen ook al hartstarters aan onder andere de ontmoetingszaal in Aalter-Brug, het gemeentehuis en het Sportpark in Aalter, het ontmoetingscentrum in Bellem en bij SK Bellem, het ontmoetingscentrum van Lotenhulle, Maria-Aalter en Poeke, sportcomplex Flabbaert en Drongengoed in Knesselare, en aan sportcentrum Onderdale in Ursel.

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/aalter/nieuwe-hartstarter-aan-markt-en-aan-ontmoetingscentrum-kerkem~a7b9c46d/
Foto: © J. Seymortier