Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Reanimeren met een AED

Reanimeren met een AED

Verhoog de overlevingskans met het aansluiten van een AED

Defibrion is geen medisch instituut. Heeft u last van fysieke klachten of moet u hulp verlenen in een noodsituatie? Neem dan contact op met uw huisarts of met de hulpdiensten.

Het is erg belangrijk dat iedereen weet hoe er gehandeld moet worden tijdens een hartstilstand. Weet u bijvoorbeeld hoeveel borstcompressies u moet geven of wat er gebeurt wanneer u de AED aan zet? Om zo veel mogelijk mensen hierover te informeren hebben wij de belangrijkste stappen om te reanimeren met een AED op een rijtje gezet. Wilt u meer weten of wilt u een AED aanschaffen? Neem dan gerust contact met ons op.

  1. Check of de omgeving veilig is voor u en het slachtoffer
  2. Kijk of het slachtoffer reageert Schud voorzichtig aan de schouders en vraag (luid): “Gaat het?”
  3. Roep om hulp, vraag omstanders 112 te bellen en om een AED te brengen. Bel zelf 112 als u alleen bent. Volg de aanwijzingen van de centralist op.
  4. Controleer de ademhaling. Plaats 1 hand op het voorhoofd en duw voorzichtig het hoofd achterover. Maak de ademweg open door 2 vingertoppen onder de punt van de kin te plaatsen en deze omhoog te tillen. Kijk of de borstkas omhoog komt. Luister ter hoogte van mond en neus of u ademhaling hoort en voelt.
  5. Start met 30 borstcompressies. Haak de vingers van beide handen in elkaar en plaats u handen in het midden van de borstkas. Duw deze met gestrekte armen tenminste 5 centimeter in, maar niet meer dan 6 centimeter. Herhaal dit 30 keer met een frequentie van 100 tot 120 per minuut.
  6. Beadem 2 keer met mond-op-mond beademingen. Kantel het hoofd naar achteren en knijp de neus dicht. Blaas rustig in gedurende 1 seconde. Haal uw mond van het slachtoffer en kijk of de borstkas weer naar beneden gaat. Herhaal dit nogmaals. Onderbreek het geven van compressies maximaal 10 seconden om 2 beademingen te geven.
  7. Zet de AED aan zodra deze aanwezig is Herhaal stap 5 en 6 totdat de AED aanwezig is. Zet de AED aan en volg de instructies van de AED op. Blijf reanimeren tot de hulpdiensten het overnemen.

 

AED informatiepakket aanvragen

U kunt het formulier hieronder gebruiken om direct een informatiepakket aan te vragen.

Informatiepakket aanvragen
Captcha