Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Verbanddoos onderhoud

All-in onderhoud voor uw verbanddoos

Kiest u voor een onderhoudscontract voor uw AED? Voeg dan één of meer verbanddozen toe aan het onderhoudscontract. Voor een klein extra bedrag per maand ontvangt u een nieuwe verbanddoos en komen wij deze op locatie onderhouden en aanvullen en voeren we tegelijkertijd het onderhoud aan de AED uit.

Door het onderhoud aan uw AED en de verbanddozen te combineren, bespaart u tijd, moeite en overbodige kosten!

Met een all-in onderhoudscontract voor uw verbanddoos neemt Defibrion de gehele zorg voor uw verbanddoos over. U ontvangt een volledig nieuwe verbanddoos bij aanvang van het contract. Deze wordt tijdens elk onderhoudsbezoek schoongemaakt, gecheckt en gratis aangevuld door onze service medewerker. Zo voldoet u gegarandeerd aan de ARBO-wetgeving en grijpt u nooit mis als u verbandmiddelen nodig heeft.

NB: Het onderhoud aan de verbanddozen wordt in principe altijd gecombineerd met een onderhoudscontract voor een AED. Wilt u een los onderhoudscontract afsluiten voor alleen verbanddozen? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

Download bestelformulier
» Of neem contact op

 

Waarom uw verbanddoos laten onderhouden?

  • U voldoet aan de ARBO richtlijnen
  • 1 afspraak voor onderhoud aan AED en verbanddoos
  • Direct en gratis een nieuwe en complete verbanddoos

Onze adviseurs doen u graag een voorstel voor een passend servicecontract.

Verbanddoos Onderhoud Basis

4-jaarlijkse inspectie en onderhoud

€ 8,95

Prijs per jaar excl. BTW
* De genoemde prijzen gelden alleen in combinatie met een onderhoudscontract voor uw AED.
** De toeslag voor de Sport- of HACCP-verbanddoos is €4,50 per jaar per doos

  • 1x per 4 jaar onderhoudsbezoek
  • Inspectie, reiniging en keuring op locatie
  • Gratis bijvullen van ontbrekende producten door de servicemedewerker

Verbanddoos Onderhoud Plus

Jaarlijkse inspectie en onderhoud

€ 23,95

Prijs per jaar excl. BTW
* De genoemde prijzen gelden alleen in combinatie met een onderhoudscontract voor uw AED.
** De toeslag voor de Sport- of HACCP-verbanddoos is €4,50 per jaar per doos

  • 1x per jaar onderhoudsbezoek
  • Inspectie, reiniging en keuring op locatie
  • Gratis bijvullen van ontbrekende producten door de servicemedewerker

Veelgestelde vragen

Is het verplicht om een verbanddoos te hebben?

Ja, in de Arbowet staat dat de werkgever moet zorgdragen voor een veilige werkomgeving en de bedrijfshulpverleners moet uitrusten met de benodigde middelen die de gevolgen van ongevallen zoveel mogelijk beperken. Hier valt ook een verbanddoos onder.

Welke richtlijnen gelden voor verbanddozen?

In de Arbowet staat niet exact aangegeven hoe de inhoud van de verbanddozen eruit moet zien. Echter, het Oranje Kruis heeft richtlijnen opgesteld voor de inhoud. Het is ten zeerste aan te raden om voor een verbanddoos te kiezen die voldoet aan de richtlijnen van het Oranje Kruis. Daarnaast moet er gekeken worden naar het type en de grootte van het bedrijf. Zo zijn er Sport verbanddozen en HACCP verbanddozen beschikbaar.

Hoe vaak moet een verbanddoos onderhouden worden en wat houdt dit onderhoud in?

Een verbanddoos moet compleet zijn om eerste hulp te kunnen bieden. In de praktijk wordt een verbanddoos vaak één keer per jaar gecontroleerd, schoongemaakt en bijgevuld. Ook moeten dan de artikelen waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken worden vervangen.

Hoeveel verbanddozen moeten binnen een organisatie aanwezig zijn?

Het is niet wettelijk in de Arbowet vastgesteld hoeveel verbanddozen er aanwezig moeten zijn. Echter, staat wel vermeld dat er bij een ongeval binnen 3 minuten hulp moet kunnen worden geboden. In de praktijk komt dit er op neer dat een verbanddoos binnen 30 seconden te bereiken moet zijn. Hoeveel verbanddozen er uiteindelijk geplaatst moeten worden is afhankelijk van de omvang, bezetting en het aantal verdiepingen van een organisatie. Dit exacte aantal wordt dan ook in een RI&E bepaald.

Verbanddoos onderhouden

Volgens de Arbowetgeving bent u verplicht om een goedgekeurde verbanddoos in uw bedrijf te hebben. Maar is onderhoud aan de verbanddoos dan echt nodig? Het antwoord is: ja. In een verbanddoos zitten bijvoorbeeld steriele middelen en pleisters, en die hebben een beperkte houdbaarheid. Daarnaast worden er natuurlijk ook vaak pleisters, verbanden en andere middelen uit de verbanddoos gehaald, en dan is deze niet meer compleet.

Door een periodieke controle door onze gespecialiseerde servicemedewerkers heeft u altijd een complete verbanddoos waarmee u aan de Arbowetgeving voldoet. Wij komen jaarlijks of eens per 4 jaar langs voor een complete controle en vervanging van de inhoud van de verbandtrommel.

Verschillende typen verbanddozen

De meeste verbanddozen zien er hetzelfde uit, maar de inhoud kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale verbanddozen gericht op horeca, sport, scholen of brandwondenzorg. Wij zorgen er voor dat voor ieder type verbanddoos de juiste inhoud kunnen leveren.

Tussentijds bijbestellen verbandmiddelen

Gebruikt u tussentijds iets uit de verbanddoos en wilt u deze weer aanvullen? Als onderhoudsklant van Defibrion kunt u via een eenvoudig bestelformulier aanvinken welke verbandmiddelen u wilt bijbestellen. Zo heeft u altijd een complete verbanddoos. Tijdens ons periodieke onderhoudsbezoek controleren we de inhoud, vullen we bij wat er mist en zorgen we dat alles de correcte houdbaarheidsdatum heeft.

Bestelformulier verbandmiddelen

Contact opnemen

Wilt u meer weten over het onderhoud aan verbanddozen? Laat dan hier uw gegevens achter.

Verbanddozen Onderhoud
Type verbanddoos
Onderhoudsinterval
# verbanddozen
Heeft u al onderhoudscontract voor uw AED via Defibrion?