Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Buurt AED

  Hoe werkt crowdfunding via Gofundme?

  Gofundme is wereldwijd een van de grootste platforms voor crowdfunding. Iedere actie krijgt online een eigen pagina met eventueel een foto en een toelichting. Als er donaties binnenstromen, wordt de tussenstand mooi in beeld gebracht. Deze actiepagina kunt u makkelijk delen via de buurt-app, social media of via andere kanalen.

  Welke kosten zijn er verbonden aan Gofundme?
  De kosten voor Gofundme zijn 5% van het in te zamelen bedrag. Er geldt daarnaast een kleine opslag bij iedere donatie, die dus wordt betaald door de donateur. In België is dit tarief  1,4%, +€0,25 transactiekosten.

  • Doneert iemand bijvoorbeeld €50, dan betaalt deze donateur €0,70 vergoeding aan Gofundme.
  • Het benodigde bedrag voor een Buurt AED is €1641,94 incl btw. Gofundme vraagt dan een vergoeding van €82.

  Bekijk de website van Gofundme voor mee informatie: https://www.gofundme.com/c/how-it-works
  Lees hier meer over de vergoedingen en tarieven.

  Wat is de rol van Defibrion bij een actie via Gofundme?
  Een actie via Gofundme voor een AED Buurtpakket van Defibrion is de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemer. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanmaken van de actie, het schrijven van een korte toelichting en uiteindelijk ook voor de financiële afhandeling van de donaties. Gofundme biedt hierin online ondersteuning door bijvoorbeeld de Veelgestelde Vragen op hun website.

  Wat gebeurt er als ik het bedrag niet haal?

  Indien de inzamelactie niet tot het benodigde bedrag komt, is dat natuurlijk heel jammer. U kunt dan zelf zorgen dat het reeds ingezamelde bedrag teruggestort wordt aan de donateurs. Vraag ons om advies over de beste manier om het bedrag in te zamelen!

  Waar kan ik een AED het best ophangen?

  Waar kan ik een AED het beste ophangen?

  Het ophangen van een AED is een belangrijke stap om levens te redden in noodsituaties. Maar hoe weet je waar je het beste een AED kunt ophangen en hoe zorg je ervoor dat deze goed beschermd is? De beste locatie verschilt per geval, maar aan de hand van de onderstaande punten kun je een goede locatie kiezen voor je AED.

  • Kies een centrale plek waar de AED makkelijk en snel te vinden is.
  • Zorg ervoor dat de AED-locatie goed zichtbaar is.
  • Vermijd een locatie waar de AED overdag vol in de zon staat.

  Met een combinatie van de bovenstaande punten, kun je de kans vergroten dat de AED snel en gemakkelijk te vinden is in geval van nood. Bescherm ook de AED tegen diefstal of vandalisme door deze bijvoorbeeld in een afgesloten kast te plaatsen. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw AED altijd klaar is om levens te redden.

  Wil je meer informatie over het ophangen van een AED of welke AED bij jouw past, neem dan gerust contact met ons op.

  Is de AED beveiligd tegen diefstal?

  Is een AED beveiligd tegen diefstal?

  Een veelvoorkomende zorg onder AED-eigenaren is diefstal.Er verschillende maatregelen die kunnen worden genomen om diefstal van een AED te voorkomen:

  • Gebruik een AED kast. Indien de kast wordt geopend gaat er een alarm af. U kunt een buitenkast ook combineren met een pincode zoals bij de Arky Core Plus.
  • Gebruik een pincode. U kunt de toegang beperken door een pincode op de kast te plaatsen met behulp van een cijferslot. De pincode kan worden aangegeven bij een alarmcentrale en die zal de pincode doorgeven in geval van nood.

  Wanneer is de AED verzekerd?

  Een AED moet aan een aantal eisen voldoen voordat het verzekerd is vanuit de verzekeringsmaatschappijen. De eisen zijn als volgt:

  • De AED moet in een binnen- of buitenkast geplaatst zijn.
  • De binnen- of buitenkast moet vast zitten aan de muur.
  • De kast moet op slot kunnen met behulp van een pincode of hangslot.
   Het kan zijn dat er nog meer eisen zijn bij uw verzekeringsmaatschappij, het wordt dus geadviseerd om alle eisen te checken bij uw verzekeringsmaatschappij.

  Wilt u meer informatie over het beveiligen van een AED of welke AED bij u past, neem dan gerust contact met ons op.

  Hoelang gaat een AED mee?

  Hoe lang gaat een AED mee?

  De levensduur van een AED verschilt per type en merk AED, daarom is het belangrijk om de fabrieksgarantie van de AED te controleren bij de leverancier.

  Wat is de levensduur van een AED?

  De levensduur van de AED ligt meestal tussen de 5 en 10 jaar. De meeste AED’s hebben een fabrieksgarantie van 8 jaar. Het advies is om de AED na deze 8 jaar te vervangen.
  Naast de AED moeten ook de batterijen en elektroden vervangen worden, let dus op de levensduur van de batterijen en elektroden en vervang deze op tijd. Deze levensduur is wederom ook te controleren bij de leverancier.

  Wat moet ik doen met een oude AED?

  Een oude AED kun je recyclen. AED’s bevatten bruikbare materialen die je kunt recyclen. Om te zorgen dat er niets verloren gaat, verzamelen wij al deze oude toestellen om ze te recyclen. Om recycling aan te moedigen bieden wij de klant een aantrekkelijke inruilkorting aan.

  Wil je meer informatie over de levensduur van AED’s of meer informatie over AED’s recyclen, neem dan gerust contact met ons op.

  Kan ik de AED ook binnen ophangen?

  Kan ik de AED ook binnen ophangen?

  Je kunt een AED binnen ophangen indien de ruimte gemakkelijk toegankelijk is voor de. In dit geval is geen buitenkast nodig, een binnenkast is dan voldoende.

  Zijn er richtlijnen om een AED binnen op te hangen?

  De richtlijnen om een AED binnen op te hangen zijn als volgt:

  • Plaatsing op een centrale locatie: Zo is de AED snel en makkelijk te vinden tijdens een noodsituatie. Denk hierbij aan een centrale hal, een receptie of een ander goed zichtbaar punt.
  • Goede zichtbaarheid: Zo is de AED snel en makkelijk te vinden. Zorg er daarom voor dat er geen obstakels in de buurt van de AED staan en dat deze niet achter een deur of in een afgesloten kast hangt.
  • Bescherming tegen diefstal en vandalisme: Een AED is een kostbaar apparaat en kan een doelwit zijn voor diefstal of vandalisme. Zorg daarom voor bescherming tegen diefstal door de AED te bevestigen aan de muur met een afsluitbare AED kast.
  • Goede bereikbaarheid: Zorg dat de AED gemakkelijk bereikbaar is voor hulpverleners. Dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn om de AED te kunnen bereiken en dat deze niet te hoog of te laag hangt.

  Wil je meer informatie over de richtlijnen van een AED ophangen of meer informatie over welke AED bij jou past, neem dan gerust contact met ons op.

  Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

  Is jaarlijks onderhoud aan een AED verplicht?

  Momenteel is het jaarlijks onderhoud aan een AED niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Omdat een AED een medisch apparaat is, is het belangrijk dat deze goed werkt. Daarom bieden wij bij Defibrion onderhoudspakketten aan zodat de AED altijd inzetbaar is.

  Wil je meer informatie over het onderhoud van AED’s of meer informatie over onze onderhoudspakketten, neem dan gerust contact met ons op.

  Wat houdt de AED instructie op locatie in?

  Wat houdt een AED instructie op locatie in?

  Bij Defibrion bieden wij een instructie op locatie aan door een van onze veiligheidsexperts. Deze instructie bestaat uit het verstrekken van informatie over de AED en hoe u deze kunt gebruiken indien een noodsituatie zich voordoet. Dit wordt gedemonstreerd op een meegebrachte reanimatiepop. De instructie duurt ongeveer 1 uur en wordt op locatie gedaan door een van onze veiligheidsexperts. De prijs van een AED instructie op locatie is €150,-

  Kan ik na de instructie op locatie ook reanimeren?

  Het is belangrijk om te weten dat dit géén reanimatiecursus is, een reanimatiecursus is meer uitgebreid waarbij het dieper ingaat op hoe u moet reanimeren en de informatie rond reanimeren. Tijdens een AED instructie op locatie wordt dit hier niet diep op ingegaan en wordt er alleen getoond hoe u correct een AED gebruikt.

  Wilt u meer informatie over de AED instructie op locatie of meer informatie over AED’s, neem dan gerust contact met ons op.

  Hoe start ik een inzamelingsactie?

  U kunt bij ons een gratis AED buurtpakket aanvragen. In dit pakket zitten intekenlijsten, flyers en leaflets met productinformatie. De flyers kunt uitdelen in uw buurt. Op de flyer kan uw buurtgenoot zijn/haar gegevens invullen en de bijdrage die hij/zij wil leveren aan een buurt AED. Op de intekenlijst kunt u alle gegevens verwerken en bijhouden tot het bedrag is verzameld. U ontvangt van alle documenten ook digitaal, zodat u deze kunt delen via email of social media.

  Hoelang heb ik de tijd om het bedrag in te zamelen?

  Wij verbinden geen tijdslimiet aan het inzamelen van het bedrag. U kunt dus in uw eigen tempo het benodigde bedrag inzamelen.