Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Techniek van het hart

    Wanneer gebruik ik een AED?

    De AED wordt gebruikt bij een hartstilstand. Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je kunt zien of iemand een hartstilstand heeft. Een persoon met een hartstilstand is niet bij bewustzijn, reageert niet op prikkels en zal niet of niet normaal ademhalen.

    AED’s zijn 100% veilig in gebruik en zullen geen schok afgeven aan mensen die dit niet nodig hebben. Een AED kan analyseren wat er in het hart van een slachtoffer gebeurt en zal alleen bij een schokbaar hartritme (dus niet bij een normaal hartritme) een schok afgeven.

    Wat is ventrikelfibrilleren?

    Bij het ventrikelfibrilleren trillen de hartkamers van het hart chaotisch (ventrikels) waardoor het hart geen bloed meer door het lijf kan rondpompen. Op het moment dat dit plaatsvindt, kan er door middel van een AED een schok worden afgegeven om het hartritme weer te herstellen.

    Wat is het verschil tussen een hartaanval en een hartstilstand?

    Bij een hartstilstand stopt het hart met kloppen en pompt het geen bloed meer rond door ernstige ritmestoornissen. En bij een hartaanval raakt een kransslagader van het hart verstopt. Een deel van het hart krijgt geen bloed, dus geen zuurstof meer. Het verschil hierin is dat bij een hartstilstand acuut hulp nodig is en diegene bewusteloos raakt en bij een hartaanval diegene het niet altijd meteen doorheeft.

    Wat is ventriculaire tachycardie?

    Ventriculaire tachycardie is een ongebruikelijke toename van de hoedanigheid waarmee de hartkamers (ventrikels) samentrekken. Als dit plaatsvindt kan een AED een schok afgeven om het hartritme weer te herstellen.