Wat is een AED

Wat is een AED?

Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen. Een AED is speciaal ontwikkeld voor gebruik door leken en mag dus door iedereen gebruikt worden. Een AED meet of iemand een afwijkend hartritme of een hartstilstand heeft en zal vervolgens een elektrische schok afgeven. De schok “reset” het hart, met als doel om het daarna weer in een normaal ritme te laten kloppen.
Een uitgebreide uitleg over AED’s is ook beschikbaar in ons gratis informatiepakket. U kunt dit pakket via het contactformulier aanvragen.

Welke soorten AED’s zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten AED’s; halfautomatische en volautomatische. Bij een halfautomatische AED moet de hulpverlener zelf de schokknop indrukken, bij een volautomatische AED wordt de schok automatisch afgegeven. In Nederland worden voornamelijk halfautomatische AED’s verkocht. Hieronder leggen we uit wat het voordeel van dit type AED is.

Volautomatische AED’s

Een volautomatische AED meet tijdens de analyse of er een schokbaar hartritme is en zal vervolgens aangeven of er een schok toegediend moet worden. Als dit het geval is zal de AED gaan aftellen, waarna de schok na een aantal seconden automatisch wordt toegediend. De hulpverlener hoeft dus niet zelf de schokknop in te drukken.

Halfautomatische AED’s

Ook halfautomatische AED’s voeren een analyse uit en geven aan of er een schok toegediend moet worden. De hulpverlener kan vervolgens direct de schokknop indrukken. De tijd tussen het reanimeren en het toedienen van de schok wordt in dit geval zoveel mogelijk beperkt; dit vergroot de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk.

Bel mij terug voor advies

Bel mij terug

Meer weten over AED’s?

Onze veiligheidsexperts helpen u graag verder en kunnen u
vrijblijvend adviseren bij de selectie van een passende AED.

Meer informatie

>> Of vraag vrijblijvend een offerte aan

AED’s in alle soorten en maten

Een AED kopen en/of laten onderhouden?

Defibrion is importeur en leverancier van AED’s en andere veiligheidsmiddelen. Wij leveren, installeren en onderhouden AED’s. Waar andere leveranciers uw producten alleen controleren en periodiek vervangen, gaat Defibrion een stapje verder. Met onze veiligheidsoplossing Deficare nemen wij de zorg voor uw veiligheidsmiddelen volledig uit handen. Voor een vast bedrag per maand onderhouden we niet alleen de producten maar trainen we bijvoorbeeld ook uw medewerkers in het gebruik ervan. We voeren alle training en onderhoud zoveel mogelijk tijdens één jaarlijks bezoek uit. U hoeft dus maar één afspraak te maken en ontvangt maar één factuur. Daarnaast heeft u met ons online klantportaal 24/7 inzicht in de status van uw veiligheidsmiddelen. U weet dus altijd welke veiligheidsmiddelen op welke datum zijn onderhouden. Wel zo overzichtelijk!

Vraag een gratis Deficare quickscan aan

Benieuwd naar onze totaaloplossing en wat dat uw organisatie oplevert?
Vraag dan een gratis quickscan aan!

Gratis quickscan aanvragen

© 2019 Defibrion Services BV, Alle rechten voorbehouden.