Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Weer een gemeente hartveilig gemaakt!

De gemeente Lille heeft de titel van ‘hartveilige gemeente’ voor twee jaar verlengd! Wat is een hartveilige gemeente precies? In een hartveilige gemeente is ten minste 10% van het gemeentepersoneel opgeleid om te reanimeren en defibrilleren, en hangt er minstens één toegankelijke AED in de gemeente. In Lille hangen echter inmiddels 8 AED’s van Defibrion.

Gratis leren reanimeren

Hartveilig is een project van Rode Kruis-Vlaanderen. Met dit project willen zij de overlevingskans bij een hartstilstand vergroten en daarnaast de eerste hulp capaciteiten van de Vlaamse bevolking vergroten. Dit doen zij door gratis opleiding in eerste hulp aan te bieden. De volgende les ‘hartveilig’ in Lille vindt plaats op 25 november. Neem bij interesse contact op met vorming@lille.rodekruis.be.

Het belang van toegankelijke AED’s

Bij Defibrion worden we enthousiast van zulke prachtige initiatieven! In België worden namelijk jaarlijks 10.000 mensen getroffen door een hartstilstand en dit gebeurt veelal buiten het ziekenhuis.

In het geval van een hartstilstand, is reanimatie in combinatie met een elektrische schok van een AED vereist om het hart weer in een normaal ritme te laten kloppen. Daarom is het zo belangrijk dat er op zoveel mogelijk openbare ruimtes toegankelijke AED’s hangen.

Wil je ook een toegankelijke AED in jouw gemeente plaatsen? Wij informeren je graag over de beste AED voor jouw gemeente en tevens over een passende AED-kast om de defibrillator veilig te kunnen plaatsen in de desbetreffende openbare ruimte.