Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

Wie mag een AED gebruiken?

Veel mensen voelen zich niet vertrouwd om een AED te gebruiken tijdens een noodsituatie. Er worden regelmatig onderzoeken gedaan waaruit steeds weer blijkt dat de wil om te helpen enorm groot is, maar dat een groot deel van de bevolking het toch te spannend vindt om werkelijk actie te ondernemen. Ontzettend zonde, want het gebruik van een AED is door de heldere instructies die het apparaat geeft juist simpel. Daarnaast is de overlevingskans van het slachtoffer 50 tot 70 procent indien er binnen zes minuten wordt gereanimeerd en gedefibrilleerd.

Iedereen kan en mag een AED bedienen

Het is goed om je te bedenken dat een AED speciaal is ontwikkeld voor gebruik door niet-professionele hulpverleners. Het apparaat vertelt door middel van instructies precies wat je moet doen, dus iedereen kan en mag een AED bedienen.

Reanimatie is erg belangrijk

Ondanks dat de AED instructies geeft en te gebruiken is door iedereen, is de combinatie met reanimeren tijdens een noodsituatie levensreddend. De inzet van een AED gebeurt altijd in combinatie met reanimeren. Daarom is het erg belangrijk dat er zoveel mogelijk burgers leren reanimeren en daarmee burgerhulpverlener worden. Bekijk hier de trainingen die wij aanbieden.

Hoe werkt een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen. De schok legt het hart heel even stil met als doel om het weer in een normaal ritme te laten kloppen.

Een AED is speciaal ontwikkeld voor gebruik door niet-professionele hulpverleners en mag door iedereen gebruikt worden. Het apparaat vertelt je namelijk precies wat je moet doen.

Onderstaande video geeft een demonstratie van de werking van de HeartSine Samaritan PAD 500P. Deze AED geeft niet alleen gesproken én visuele instructies, maar geeft ook feedback op de reanimatie. Zo zal deze AED aangeven of de hulpverlener sneller, langzamer of dieper moet masseren. Ook als de borstcompressies goed worden uitgevoerd zal de AED dit aangeven.