Snelle levering uit voorraad
AED- & BHV-expert
Al 25.000+ AED's geleverd
Exclusief importeur HeartSine AED

Laerdal maakt reanimatietraining nog leuker met de Classroom App

Het volgen van een reanimatiecursus is de afgelopen jaren al steeds interessanter geworden. De reanimatiepoppen zijn realistischer geworden, er wordt geoefend met een AED. Toch was het hiermee nog steeds lastig om de betrokkenheid onder de cursisten hoog te houden. Telkens kan er één cursist oefenen, terwijl de rest staat toe te kijken hoe dezelfde procedure zich steeds herhaalt.

Sinds een aantal jaren zijn er zelfs reanimatiepoppen die je via Bluetooth direct laten zien hoe goed (of slecht) je aan het reanimeren bent. Die Bluetooth functies vind je onder meer in de Laerdal QCPR reanimatiepoppen. Daarmee is het al mogelijk om tot 6 poppen tegelijk aan te sluiten, zodat je als instructeur tot wel 6 cursisten tegelijk kunt monitoren. Zowel de instructeurs als de cursisten profiteren hiervan: de cursist kan sneller en op een leukere manier iedereen laten oefenen, en als cursist krijg je meer inzicht in je prestatie én kan je vaker oefenen. Dit is al een hele vooruitgang en zorgt voor leuke, interactieve lessen. Deze ontwikkeling sluit ook erg goed aan bij de groeiende behoefte om de reanimatieskills onder jongeren te trainen.

Reanimatietraining in spelvorm

Laerdal gaat nu nog een stapje verder in de gamification van reanimatiecursussen, door het lanceren van de nieuwe Classroom App. Hiermee kunnen er maar liefst 42 Little Anne QCPR’s worden gekoppeld, om gezamenlijk via een groot scherm te trainen. Volgens Laerdal verhoogt deze manier van trainen de betrokkenheid onder de cursiisten, de efficiëntie van de les en uiteindelijk ook de kwaliteit van de reanimaties. Door het toevoegen van het spelelement hoopt Laerdal reanimatitrainingen voor grote groepen nog interactiever en aantrekkelijker te maken. De Classroom App is voorlopig alleen mogelijk in combinatie met de Little Anne QCPR.

Wil je meer weten over de Classroom App, de Little Anne QCPR of over andere Laerdal producten? Neem dan contact met ons op!

© 2020 Defibrion Services BV, Alle rechten voorbehouden.