Het belang van evacuatiehulpmiddelen: Bejaarden naar buiten gesleept na brand

Vorig jaar werden na een brand de 96 bewoners van het Woon-zorgcentrum Vredenburch in Rijswijk ontruimd. In een videorapportage van De Telegraaf is te zien hoe de bejaarde bewoners door de hulpdiensten naar buiten worden gesleept al liggend op matrassen die duidelijk niet geschikt zijn om (snel) mensen mee te ontruimen.

Uiteindelijk viel de brand mee en konden de bewoners vrij snel weer huiswaarts keren. De videorapportage laat echter duidelijk zien hoe ‘normale’ matrassen totaal niet geschikt zijn om hulpbehoevenden mee te evacueren, ze zijn erg lastig vast te houden (geen grip) en bieden geen enkel comfort voor de hulpbehoevende. Het toont eens te meer aan hoe belangrijk evacuatiehulpmiddelen als evacuatiestoelen of evacuatiematrassen kunnen zijn.

Bekijk hier de video

Bron afbeelding: Screenshot video Telegraaf

Wilt u meer informatie?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gratis informatiepakket
Wilt u iemand van ons spreken?

Laat uw telefoonnummer achter en we bellen u zo snel mogelijk terug.

Bel mij terug

Of bel of mail ons direct op:

+31 (0)50 311 60 85

[gravityform id="5" title="false" description="false" ajax="true"]
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.