Snelle levering uit voorraad
AED- & BHV-expert
Al 25.000+ AED's geleverd
Exclusief importeur HeartSine AED

Reanimatieonderwijs hervat vanaf 15 juni

BHV- en BLS-opleiders hebben noodgedwongen hun trainingen moeten staken tijdens de coronacrisis. Nu er steeds meer beroepsgroepen en branches langzaam weer mogen opstarten, kunnen ook de reanimatietrainingen hervat worden. Echter moeten ook hier de veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hier ligt een grote uitdaging voor deze beroepsgroep. Om goed voorbereid weer aan de slag te kunnen gaan, heeft de Nederlandse Reanimatieraad een protocol opgesteld.

De NRR adviseert het hervatten van het reanimatieonderwijs in fases, te beginnen met het BLS onderwijs vanaf 15 juni. Er moet wel voldaan worden aan het protocol ‘Veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de COVID-19 pandemie’. Dit protocol is hier te lezen.

Dit zijn de fases en adviezen voor het opnieuw opstarten van reanimatieonderwijs:

  • Basic Life Support (BLS) onderwijs kan vanaf 15 juni worden hervat, mits kan worden voldaan aan eerder genoemd protocol.
  • Advanced Life Support (ALS) opleidingen worden niet hervat tot 1 september
  • Opleidingen voor nieuwe instructeurs worden niet hervat tot 1 september
  • Opleiders en cursisten worden geadviseerd om steeds opnieuw te overwegen of scholing noodzakelijk is of dat de training nog even kan worden uitgesteld.
  • Instructeurs en cursisten die tot de risicogroepen behoren worden geadviseerd om niet aan reanimatieonderwijs deel te nemen.
  • Direct noodzakelijke trainingen voor medisch personeel in verband met dienstbetrekking of inzet kunnen doorgaan als de juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen.

Meer informatie vindt u op https://www.reanimatieraad.nl/nieuws/vanaf-15-juni-bls-onderwijs-met-protocol/

 

Veilig training geven met Laerdal Remote Feedback producten

Om tijdens de trainingen voldoende afstand te kunnen bewaren, is het erg handig om gebruik te maken van op afstand bestuurbare reanimatiepoppen en -accesoires. De producten van Laerdal maken veelal gebruik van Bluetooth en gratis Apps. De instructeur ontvangt via deze apps de juiste feedback over de prestatie van de cursist, zonder daarbij de 1,5 meter-regel te hoeven overtreden.

Zo is er de gratis downloadbare Laerdal Learner App voor cursisten, en kunnen instructeurs gebruik maken van o.a. de Instructor App, ClassRoom App en de Skillreporter App. Daarnaast zijn er ook diverse hardware apparaten beschikbaar, zoals de Laerdal Skillreporter.

 

Korting op Laerdal luchtwegen

Om veilig reanimatieonderwijs te stimuleren, geldt er een korting van 30% op Laerdal luchtwegen. Wilt u gebruik maken van deze korting of de nieuwe prijs weten? Neem dan contact met ons op via sales@defibrion.nl

© 2020 Defibrion Services BV, Alle rechten voorbehouden.