Een veilige omgeving tijdens evenementen en festivals

De laatste jaren schieten de festivals en evenementen als paddenstoelen uit de grond. In de zomerperiode is er elk weekend wel een evenement om uit te kiezen en zijn bepaalde populaire festivals zelfs in no-time uitverkocht. Deze evenementen moeten tegenwoordig aan steeds strengere veiligheidseisen voldoen. Vanuit Defibrion zetten wij ons actief in om een veilige omgeving tijdens dit soort bijeenkomsten te waarborgen. Ook het Rode Kruis is op zoek naar EHBO vrijwilligers om aan de veiligheidseisen te kunnen voldoen en te zorgen voor een veilige omgeving. En dat zijn er niet een paar. Nee, het Rode Kruis zoekt maar liefst duizend (!) extra vrijwilligers om ook volgend jaar alle evenementen te kunnen bemannen.

EHBO op grote evenementen

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Festivals. Ze zijn ontzettend populair. De relaxte sfeer, de goede muziek, en (als u mazzel heeft) het mooie weer zorgen ervoor dat steeds meer mensen deze evenementen bezoeken. De laatste tijd zijn de EHBO veiligheidseisen op festivals daarom aangescherpt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en als organisatie van een groot evenement moet je hier natuurlijk op ingesteld zijn. Om een idee te geven van het aantal vrijwilligers dat zijn steentje bijdraagt op een gemiddeld festival: afgelopen weekend waren er zeker zo’n 300 EHBO’ers aan het werk op de Zwarte Cross.

 

Hoe zet Defibrion zich in?

Defibrion heeft als doel om een veilige omgeving te creëren voor iedereen. Niet voor niets wordt onze hulp daarom gevraagd tijdens grote evenementen en festivals. Zo stelt Defibrion dit jaar voor de tweede keer een AED ter beschikking aan de Groningen Swim Challenge, die elk jaar wordt georganiseerd door het UMCG Kanker Researchfonds. Daarnaast worden er geregeld voor kortere periodes veiligheidsproducten bij ons gehuurd, zoals afgelopen jaar door de organisatie van het Groningse muziekevenement Eurosonic/Noorderslag en tijdens het KOZ festival in Deurne. Ook het team van Stichting Running Blind ging veilig op pad met één van onze AED’s tijdens de Roparun.

 

Meest voorkomende klachten

De klachten op festivals en andere evenementen variëren van insectenbeten tot oververhitting tot vervelende blaren vanwege de vele kilometers die wandelend worden afgelegd. Maar natuurlijk zijn drugs- en alcoholgerelateerde problemen ook aan de orde van de dag. Voor de laatste categorie is wel een speciale hulpverlening nodig, die de EHBO’ers leren tijdens de training van het Rode Kruis.

 

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?

Spreekt het u aan om een festival eens op een hele andere manier te beleven? En lijkt het u mooi om er samen met alle andere vrijwilligers voor te zorgen dat het evenement een stukje veiliger wordt? Meld u dan nu aan als EHBO vrijwilliger. Het Rode Kruis staat te springen om uw hulp!

 

Meer informatie over de diensten van Defibrion?

Organiseert u een evenement en wilt u er zeker van zijn dat u voldoet aan alle veiligheidseisen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden al uw vragen en vertellen u graag meer over onze veiligheidsproducten.

 

© 2019 Defibrion Services BV, Alle rechten voorbehouden.