Snelle levering in België & Nederland
AED Levering & Onderhoud
Dé AED-specialist van België
Al 25.000+ AED's geleverd

MVO

MVO

Defibrion is zich bewust van de maatschappelijke problemen die spelen en heeft als doel hier een goede rol in te vervullen. In de 21e eeuw is duurzaam ondernemen steeds belangrijker geworden en is hier meer bewustwording voor. Bedrijven hebben de taak hier het voortouw in te nemen omdat zij een grotere impact hebben op de maatschappij dan een individu. Defibrion beseft dit ook en wil graag een steentje bijdragen aan de maatschappij waar dat mogelijk is. Defibrion heeft zijn plan tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verdeeld in drie hoofdpunten zodat het duidelijk is waar aan gewerkt kan worden. Het gaat hier om een beter milieu, het welzijn van medewerkers en het welzijn van de maatschappij.

Een beter milieu

Iedereen gebruikt dingen die de natuur ons geeft en we hebben het ook vrijwel allemaal nodig. Daarom is het belangrijk dat we verantwoord omgaan met de natuur en zorgdragen voor onze planeet zodat wij en ons nageslacht hier nog erg lang van kunnen genieten. Defibrion draagt zorgt voor de natuur op de volgende manieren:

 • Defibrion maakt gebruik van zonnepanelen om groene energie op te wekken.
 • Verlopen batterijen en elektroden worden hergebruikt voor trainingsdoeleinden of bij het klein chemisch afval geplaatst.
 • Wanneer een servicemedewerker een verlopen brandblusser vervangt dan wordt de oude brandblusser meegenomen. Deze wordt vervolgens aangeboden voor trainingsdoeleinden of wordt gerecycled.
 • AED’s waarvan de garantietermijn is verlopen zijn aan vervanging toe. Wanneer dit het geval is worden de oude AED’s door Defibrion ingenomen. Deze AED’s worden periodiek gezamenlijk opgestuurd naar de fabrikant om zo de CO2 voetafdruk te beperken en het milieu te ontlasten. De fabrikant kijkt of er AED’s te refurbishen zijn. Onderdelen die niet meer te gebruiken zijn worden gerecycled. Deze procedure is in overeenstemming met de Waste Electrical and Electronic Equipement Regulation (WEEE).
 • Defibrion gebruikt voor het verpakken van te verzenden producten verpakkingsmateriaal van DS Smith, de grootste papierrecycler van Europa.
 • Bij de verpakkingen van te verzenden producten wordt gestreefd naar het gebruik van zo min mogelijk plastic.
 • Kartonnen verpakkingen die niet door Defibrion hergebruikt kunnen worden, worden verzameld en ter recycling aangeboden.

Het welzijn van medewerkers

Medewerkers zijn erg belangrijk voor een bedrijf. De medewerkers houden het bedrijf namelijk draaiende. Defibrion vindt het belangrijk om goed te zorgen voor zijn medewerkers en wil het welzijn van zijn medewerkers graag bevorderen. Defibrion wil hier op de volgende manieren voor zorgen:

 • Medewerkers krijgen veel eigen inbreng en een grote eigen verantwoordelijkheid.
 • Medewerkers stimuleren om gezond te eten. Defibrion verzorgt elke dag de lunch voor zijn medewerkers waarbij gezonde voeding de boventoon voert.
 • Medewerkers kunnen gebruik maken van een collectief fitnessabonnement.
 • Er wordt aandacht besteed aan normen en waarden op de werkvloer en aan de omgang met elkaar.
 • Het welzijn van de maatschappij.

Het welzijn van de maatschappij

Iedereen in de maatschappij is belangrijk en kan een ander iets bieden. Iedereen verdient ook een eerlijke kans op een baan en op een toekomst. Defibrion vindt het welzijn van de maatschappij belangrijk en laat dit op de volgende manieren zien:

 • Defibrion heeft een samenwerkingsverband met een verbanddozenleverancier. Deze organisatie werkt uitsluitend met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
 • De ARKY AED kasten worden in elkaar gezet door een organisatie waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen verzorgen dagelijks de assemblage van de kasten.

Defibrion erkent dat er altijd ruimte is voor verbetering, hier is Defibrion dan ook constant mee bezig. Er is altijd meer te doen op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Defibrion streeft er dan ook naar om hier progressie te maken en vooruitgang te boeken.